Hirsizlar Bu Evleri Mesken Tuttu Açiklamasi 3 Günde Bir Hirsizliga Geliyorlar

Elazig’da 5 müstakil ev 3 gün içerisinde 2’nci kez soyuldu. Kapi ve pencerelerini kirarak içeri giren hirsizlar, evleri talan edip çaldiklari malzemelerle kayiplara karisti.

Hirsizlar Bu Evleri Mesken Tuttu Açiklamasi 3 Günde Bir Hirsizliga Geliyorlar
Elazig’da Sürsürü ve Atasehir mahalleri arasinda kalan bölgede yer alan 5 yazlik müstakil ev hirsizlarin hedefi oldu. Kis olunca evlerde kimsenin kalmadigini firsat bilen hirsizlar, kapi ve pencere kirarak 5 eve girdi. Hirsizlar, degerli bulduklari ne varsa çalip götürdü. Evine gelen ve soyuldugunu fark eden vatandaslardan biri durumu polis ekiplerine bildirdi. Haberi aldiktan sonra evlerine giden diger ev sahipleri yine benzer tablo ile karsilasti. Polis ekipleri, hirsizlik yapilan tüm evleri incelerken süphelilerin yakalanmasi için genis çapli çalisma baslatildi. Öte yandan 5 evin 3 gün öncede soyuldugu ögrenildi.

3 gün önce de evlerine hirsiz girdigini belirten ev sahiplerinden Ahmet Özdemir, “Atasehir ve sürsürü mahallesi arasinda kalan bir bölgede oturuyorum. Bu evler bizim bahçe evlerimiz. 5 tane ev var burada. 3 gün önce burayi soydular, bugün geldik yine gelip soymuslar. Ayni sekilde demir korkuluklari ve camlari kirmislar içerilere zarar vermisler. Bakir legen, bakir tencere ve daha birçok seyi çalip götürmüsler. 5 eve birden girmisler tüm evler soyuldu” dedi.



"Bunlar profesyoneller"

Magdur olduklarini söyleyen ev sahiplerinden Süleyman Özer, “Bunlar gündüz vakti gelip burayi nasil soymuslar anlamis degilim. Telefon ettiler geldik evlerin içinde hiçbir sey kalmamis. Bizim bakir kazan hepsini alip götürmüsler. Mutfak demirlerini kirmislar ama cami filan da kirmamislar demek ki bunlar profesyoneller” diye konustu.

Kaynak: İHA