ÇAKÜ Uluslararasi Is Birligine Bir Üniversite Daha Ekledi

Çankiri Karatekin Üniversitesi ile Ispanya’nin “Higher Education School For Ceramics In I’Alcora Üniversitesi arsinda Erasmus is birligi anlasma imzalandi.

ÇAKÜ Uluslararasi Is Birligine Bir Üniversite Daha Ekledi
Çankiri Karatekin Üniversitesi, uluslarasilasma yolunda farkli ülkelerdeki üniversitelerle is birligi yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Çankiri Karatekin Üniversitesi ile Ispanya’nin “Higher Education School For Ceramics In I’Alcora Üniversitesi arsinda Erasmus+ KA131 is birligi imzalandi. Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, imza töreni sonrasinda yaptigi açiklamada, Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak Erasmus+ KA131 ve KA171 projelerinde Türkiye’deki üniversiteler arasinda çok iyi bir yerde olduklarini, hedeflerinin projelerdeki nitelik ve niceligin artirmasinin oldugunu söyledi.

Çiftçi, 2023 hedefleri arasinda Erasmus+ stratejik ortaklik ve merkezi projelerde basta dijitallesme, yesil enerji, sürdürebilirlik gibi Avrupa Birliginin öncelikli alanlarinda en az 7 proje yazilmasini planladiklarini dile getirdi.

Uluslararasi Iliskiler Ofis Baskani ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. ögretim üyesi Suayip Turan da 2023 Erasmus+ teklif çagrisinin yayinlandigini, Çankiri Karatekin Üniversitesinin içinde genç ve dinamik bir kadro ile birlikte Rektörlügün hedefleri dogrultusunda çalistiklarini söyledi.

Turan, bu çerçevede, akademisyenler arasinda projeler ile ilgilenen ekiple birlikte kaliteli ve nitelikli asgari 7 proje çikaracaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA