Belediyeden Ögrencilere Ücretsiz Deneme Sinavi

Tekirdag’da Süleymanpasa Belediyesinin destekleriyle Liselere Geçis Sinavi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na hazirlanan 8 ve 12. sinif ögrencileri için ücretsiz deneme sinavi gerçeklestiriliyor.

Belediyeden Ögrencilere Ücretsiz Deneme Sinavi
Süleymanpasa Belediyesi ve Süleymanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile Liselere Geçis Sinavi (LGS) ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na hazirlanan 8. ve 12. sinif ögrencilerine yönelik her ay deneme sinavlari düzenleniyor. Bu deneme sinavlarina her ay toplamda 5 bine yakin ögrenci katilarak seviyelerini test etme imkani buluyor. Normal sartlarda deneme sinavlarinin maliyetinin ögrenci basina 30 TL civarinda oldugu belirtilirken, deneme sinavlarinin maliyetlerini ögrencilere destek amaciyla Süleymanpasa Belediyesi üstleniyor.

Sinav takvimine uygun olarak liselerde es zamanli olarak bugün aralik ayi deneme sinavi gerçeklestirildi.

Saat 11.50’de sona eren sinavin ardindan açiklamada bulunan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, "Bütün liselerimizde su anda sinav yapiliyor. Bugün 2 bin 300 lise ögrencisi deneme sinavina girdi. Sadece lise son siniflarimiz degil, ayni zamanda 8. siniflarimiz da deneme sinavina girdi. Yani LGS’ye hazirlaniyor. Biz geçen yil bu çalismayi Ilçe Milli Egitim ile birlikte yaptigimiz protokol çerçevesinde yapiyoruz. Çocuklarimizi hem lise sinavlarina hem de üniversite sinavlarina hazirlik yapiyoruz. Bu yil Allah nasip ederse 8. siniflarda 4 hazirlik sinavi yapacagiz. 12. siniflarda da 7 sinav yapacagiz. Çocuklarimizi hem liseye hem de üniversiteye hazirlamak için yogun bir gayret içerisindeyiz. Süleymanpasa’nin gençlerinin öncelikle Trakya’da, sonra Türkiye’de hatiri sayilir iyi üniversiteleri kazanan bir ortalamayi yakalamak istiyoruz. Bu isin tabii bir de mali boyutu var. Onu da belediye olarak üstleniyoruz. Burada önemli olan konu su; bizim liselerde yaklasik 2 bin 300, ortaokullarda 2 bin 250 ögrencimiz var. Süleymanpasa’daki ögrencilerimizi biraz daha hayata hazirlayabilecegimiz, öncelikle sinavlara hazirlayabilecegimiz ortamlari olusturmaya çalisiyoruz. Bu konuda ciddi bir koordinasyon içerisindeyiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA