Akdeniz'de Romanlara Özel Kültür Ve Sanat Evi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Roman vatandaslarin yogunlukta oldugu Turgut Reis Mahallesine çok amaçli kültür ve sanat evi kazandiriyor. Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Akdenizli kadinlara her zaman pozitif ayrimcilik yaptiklarini belirterek, "Bu merkez sayesinde Romanlar Parkimizin basta güvenligi olmak üzere, temizligi ve hijyeni de sürekli hale gelmis olacak. Vatandaslarimiz, çocuklariyla birlikte diledigince parka gelerek dinlenebilecek, günün yorgunlugunu atabilecekler" dedi.

Akdeniz'de Romanlara Özel Kültür Ve Sanat Evi
Akdeniz Belediye Baskani Gültak, Turgut Reis Mahallesi’ndeki Romanlar Parki içerisinde yapimi devam eden çok amaçli kültür ve sanat evinde incelemelerde bulundu. Birim müdürlerinden bina hakkinda bilgi alan Baskan Gültak, "Toplamda 70 metrekare alana sahip olacak prefabrik yapinin içinde bekleme salonu, bir adet çalisma ofisi, mutfak ve WC’ler bulunmaktadir. Çok amaçli kültür merkezinin yapimi bittikten sonra siz degerli Roman vatandaslarimizin ve dernegimizin hizmetine sunacagiz. Mutluyuz, gururluyuz. Zira Huzurkent’in ardindan, Romanlar Parki içinde yapacagimiz bu merkezle birlikte Akdeniz’e kazandirdigimiz mahalle kültür evlerimizin sayisi 13’e yükselmis olacak" ifadelerini kullandi.

"Roman kadinlar bu merkezde meslek ögrenecek"

Raman vatandaslarinin merkez sayesinde meslek edindirme kurslarindan faydalanacagini belirten Gültak, "Özellikle mahalle sakini kadinlar, çok amaçli kültür evimizde verilmesini istediginiz farkli alanlardaki mesleki kurslar ve egitimlere katilabilecek, böylelikle altin bilezik sahibi olabileceksiniz. Özellikle verilmesini istediginiz mesleki beceri kursu ve egitimler varsa bizlere iletmeniz yeterlidir. Hep söyledigim üzere, geçmiste hayatin her alaninda ihmal edilen Akdenizli kadinlara pozitif ayrimcilik uyguluyoruz. Iste bugün burada hizmete açtigimiz bu kültür evimiz de bunun bir göstergesidir. Ayrica bu merkez sayesinde Romanlar Parkimizin basta güvenligi olmak üzere, temizligi ve hijyeni de sürekli hale gelmis olacak. Çocuklarinizla birlikte dilediginizce parka gelerek dinlenebilir, günün yorgunlugunu atabilirsiniz. Benim felsefem su; ’mutlu kadin mutlu aile, mutlu toplum mutlu ve güçlü devlet’ demektir. Ben kadinlara inaniyor ve güveniyorum. Onlar, seçim zamani geldiginde kendilerine, esleri ve çocuklarina farkli imkânlarin sunulabilecegini gördüler. Bu firsati kaçiracaklarini da artik düsünmüyorum" diye konustu.



"Roman vatandaslar ülkemizin zenginligidir"

Roman vatandaslarin her zaman yaninda oldugunu dile getiren Gültak, sunlari söyledi: "Her türlü zorluga ragmen hayata hep pozitif bakan Roman vatandaslarimiz, renkli kültürleri, farkli gelenek ve görenekleri ve özellikle de müzikte sahip olduklari yetenekleri ile ülkemizin en büyük zenginlik kaynaklarinda birisidir. Bu zenginligi en iyi ve en güzel sekilde islemek, koruyup sahip çikmak da bizlerin görevidir."
Kaynak: İHA