Adiyaman'in Kis Tedbirleri Masaya Yatirildi

Karayollarinda trafik güvenliginin saglanmasi amaciyla yapilacak çalismalar ile alinacak tedbirler ve kurumlar arasi is birligi gibi konularin görüsüldügü kis tedbirleri toplantisi Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar baskanliginda yapildi.

Adiyaman'in Kis Tedbirleri Masaya Yatirildi
Vali Mahmut Çuhadar baskanligindaki toplantiya, Belediye Baskan Vekili Abdülhamit Ünsal, Vali Yardimcisi Ihsan Maskar, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Il Jandarma Komutani Albay Ferdi Erbakici, bazi kurum amirleri ve diger yetkililer katildi.

Toplantida, kis mevsimi dolayisiyla vatandaslarin can ve mal güvenligi ile genel hayati olumsuz etkileyebilecek risklerin azaltilmasi için alinmasi gereken tedbirler ile bu gibi olumsuz kosullarda alinacak trafik tedbirleri ve karayolu trafigi eylem plani çerçevesinde yapilacak faaliyetler görüsülerek kurumlar arasi koordinasyonu gerektiren konular masaya yatirildi.

Gerçeklesen toplantida, Adiyaman Il Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertugrul Altug, kis tedbirleri hazirlik çalismalarini ve yapilacak diger çalismalari içeren kis tedbirleri bilgilendirme sunumunu yapti.

Toplantida konusan Vali Mahmut Çuhadar, “Geçtigimiz yil meydana gelen yogun kar yagisini göz önüne alarak, ulasim basta olmak üzere yogun kar yagisindan etkilenebilecek yollarimizin, yerlesim yerlerimizin ve benzeri alanlarin belirlenmesini, alinan tedbirlerin ve hazirliklarin yeniden degerlendirmesini yapacagiz. Dolayisiyla kis aylarinda yasanabilecek acil durumlarda kurumlarimiz arasinda yapacagimiz is birligi ve koordinasyon hayati önem tasimaktadir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” diye konustu.

Toplanti, görüs ve önerilerin alinmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA