6. Kattan Esini Attigi Ileri Sürülen Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Antalya’da esini 6. kattan atarak öldürdügü iddia edilen sanigin yargilanmasina baslandi. Sanik, “Gamze’den iyilikten baska bir sey görmedim. Neden öldüreyim? Bu suçlamadan utaniyorum” dedi.

6. Kattan Esini Attigi Ileri Sürülen Sanigin Yargilanmasina Baslandi
24 Kasim 2021 yilinda Alanya’nin Mahmutlar Mahallesinde yasadigi dairenin 6 katindan düsen Gamze Y. (30) yasamini yitirdi. Izmir Adli Tip Grup Baskanligi’nca hazirlanan raporda Gamze Y.’nin sol el tirnaklarindan alinan 2 parçada esi A.Y.’nin (29) DNA’si tespit edildi. Yasadiklari dairenin bulundugu siteye ait güvenlik kamerasi görüntüleri incelendiginde ise Gamze Y.’nin 20.52’de düstügü, esi A.Y.’nin yaklasik 1 dakika sonra siteden çikis yaptigi belirlendi. Tutuklu bulunan A.Y.’nin Alanya 2’inci Agir Ceza Mahkemesinde ‘Ese karsi kasten öldürme’ suçundan yargilanmasina baslanildi. Alanya L Tipi Kapali Cezaevinde tutuklu bulunan sanik A.Y., avukatlari, müsteki Nese Kiraç ve avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

“Tahliye edilip esimin mezarina gitmek istiyorum”

Esini kaybettigini belirten A.Y., asla yapmayacagi bir sey ile suçlandigini söyledi.

Acisini yasamayi düsünürken suçlama ile karsilastigini ifade eden A.Y., Gamze Y., ile 12 yildir birlikte olduklarini ve öldürmesi için hiçbir gerekçe olmadigini söyledi.

Suçlamadan utandigini ifade eden A.Y., “Aksam aramizda tartisma çikti. Gamze evden ayrilmak için hamle yapti. Bende ona ‘Bu sefer sen kaliyorsun. Ben gidecegim’ dedim. Daha sonra balkonda çöpü alip evden çiktim. Ayakkabilarimi giymeden önceye odaya baktigimda Gamze yataginda uzaniyordu. Daha sonra ben evden çiktim. Kisa süre sonra geri döndüm. Eve girdigimde isiklar açikti. Hiç kullanmadigimiz balkonun kapisi da açikti. Bütün odalara baktim. Gamze evde yoktu. Bende balkondan asagiya baktigimda birinin oturur vaziyette sadece bacaklarini görüyordum. Gamze olabilecegini düsünerek asagiya indigimde yerde yatanin Gamze oldugunu gördüm. Hemen 112’yi arayarak yardim istedim. 1 yildir içerideyim. Ben içeride, ailem disarida çok aci çektik. Tahliye edilip esimin mezarina gitmek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Kizinin olay günü nese dolu oldugunu ifade eden müsteki Nese Kiraç, cep telefonu ile maktul Gamze Y., 26 dakika görüstügünü, hafta sonu için kendilerini kahvaltiya çagirdigini söyledi.

Kizinin hayalleri ve hedefleri oldugunu ifade eden Nese Kiraç, “Iki ailenin gözbebekleriydiler. Kizim benim dünyamdi” ifadesini kullandi.

Müsteki avukatlari

Sanik avukatlari müvekkillerinin suçsuz oldugunu, sanigin esini öldürmedigini ve serbest birakilmasini talep etti. Verilen aranin ardindan devam eden durusmada mahkeme heyeti karari açikladi.

Açiklanan kararda sanigin tutukluluk halinin devamina, olay yerinde kesif yapilmasina karar verildi.

Mahkeme 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA