Adana Polisinden Alkollü Sürücüye Alkolmetre Dersi

Adana’nin Kozan ilçesinde 12 farkli noktada huzur güven uygulamasi gerçeklestiren Kozan ilçe emniyet müdürlügü ekipleri alkollü sürücülerle sabir sinavi verdi. 215 promil alkollü çikan bir sürücü ise alkolmetreyi üfleyemeyince polisler sabirla önce üfleme dersi verdi, ardindan aracini baglayip cezai islem uyguladi. Alkollü sürücü ile polis arasinda yasanan alkolmetre üfleme anlari ise kameralara yansidi.

Adana Polisinden Alkollü Sürücüye Alkolmetre Dersi
Kozan’da 12 farkli noktada yapilan “Kozan Huzur ve Güven” uygulamasinda polis ekipleri kural ihlali yapan sürücülere geçit vermedi. Kozan ilçe emniyet müdürlügüne bagli ekipler kentin farkli noktalarinda ehliyet, Genel Bilgi Toplama, alkollü ve süpheli araç üzerine uygulama yaparak alkollü araç sürücüleri ile sabir sinavi verdi. Uygulama noktasindan kaçmak isteyen sürücüler ise polislerin dikkatinden ile kaçamadi.

251 promil alkollü çikan sürücünün alkolmetre ile sinavi

Polis noktasinda durdurulan 01 D 7472 plakali araç sürücüsü R.G ise önce araci kullanmadigini iddia etti, araçta bulunan arkadasinin dogruyu söylemesi ile gerçek ortaya çikarken alkolmetreyi arkadasinin üflemesini istedi. Polisi ikna edemeyen R.G. trafik ekiplerinin alkol kontrolünden kaçamadi. Dakikalarca polislere alkolmetreyi üflememek için güçlük çikaran sürücüye trafik ekipleri sabirla üfleme dersi verdi, ardindan sürücüye alkolmetreyi üfletti. Ilginç anlarin yasandigi olayda sürücü 251 promil alkollü çikarken olay yerine gelen sürücünün yakinlari ile araci otoparka çektirmemek konusunda polisle gerginlik yasandi. R.G’nin araci baglanarak otoparka çekilirken, sürücü adli islemler için ilçe emniyet müdürlügüne götürüldü.

Öte yanan uygulama noktalarinda ön cam filmi olan araçlarin can filmleri sökülürken alkollü araç sürücüleri ilçe emniyet müdürlügüne götürüldü.

Uygulama noktalarinda 276 araç sorgusu, 792 sahis sorgusu yapilirken, 16 is yeri, 18 park bahçe denetlendi. Denetimlerde 12 araca 28 bin 595 TL idari para cezasi uygulandi. Iki araç trafikten men edildi. Araçlarda yapilan aramalarda ise 1 adet ruhsatsiz tüfek, 1 adet kurusiki tabanca, 72 kuru siki fisegi, 50 adet tabanca fisegi ele geçirildi.
Kaynak: İHA