'Sanathane Resim Ve Heykel Koleksiyonu' Sergisi Beyoglu'nda Açildi

“Sanathane Resim ve Heykel Koleksiyonu” sergisi, pek çok sanatsever ve sanatçinin katilimiyla Beyoglu’nda açildi.

'Sanathane Resim Ve Heykel Koleksiyonu' Sergisi Beyoglu'nda Açildi
"Sanathane Resim ve Heykel Koleksiyonu" sergisi Beyoglu Belediyesi Artizan Sanat Galerisi’nde açildi. Küratör Mehmet Lütfi Sen’in 30 yilda bir araya getirdigi farkli sanatçilara ait eserler sanatseverlerle ilk kez bulustu. Beyoglu Belediyesi’nin ev sahipligini yaptigi sergiye pek çok sanatsever ve koleksiyonda eseri bulunan sanatçilar katildi.



“Beyoglu Belediyesi ile is birligi halinde bu projeyi yürütüyoruz”

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Sen, “Su anda simdi de bulundugumuz mekan ve içinde bulundugumuz etkinlik aslinda Istanbul Kalkinma Ajansi Projesi. Burasi Beyoglu Belediyesi’nin bir mülkü. Beyoglu Belediyesi ile is birligi halinde bu projeyi yürütüyoruz. Bu projenin ikinci sergisi. Daha önceki sergisi dijital olarak olusturulmus bir sergiydi. Yapay destekli ve çok özel bir sergiydi. Burada da ülkemizin son 20 yilinda önemli eserlerle resim hayatimiza katilmis ressamlarin isleri var. Bir de Avni Arbas, Abidin Dino gibi daha kadim isler var. Özel bir seçki, burada 24 eser var. Heykelleri de dahil edersek 27 eser var. Bu eserlerin özelligi su aslinda; sergi, benim küratörlük hayatimda 30 yildir yolumu kestiren birçok sanatçi dostumun eserlerinden olusuyor diyebiliriz. Abidin Dino gibi, Avni Erbas gibi eserler tabii ki dönem isleri” dedi.



“Sanatçi dostlarimizla bulusmak ayri bir heyecan veriyor”

Sergide eseri bulunan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Kiliç ise, “Keyif verici bir duygu. Böyle bir konsept içerisinde yer almak, burada bulunmak, burada yine sanatçi dostlarimizla bulusmak ayri bir heyecan veriyor. Gelenekten esinlenerek yapmis oldugum bir resim. Burada tabii bir soyut disa vurumcu anlayisla özellikle kaligrafiye bir gönderme var. Özellikle bizim hat sanatçilarimizin yapmis oldugu karalamalar var. O karalamalar hat sanati içerisinde ayri bir estetik degere sahip. Aslinda o üstatlara bir gönderme anlaminda yapmis oldugum soyut içerikli bir resim” diye konustu.

Kaynak: İHA