En Ucuz Ekmek Sivas'tan Sonra Kayseri'de

Türkiye’de bütün il ve ilçelerde ekmek 4 ila 5 TL arasinda satilirken, Kayseri’nin Develi ilçesine bagli Sindelhöyük Mahallesinde bütün firin ve bakkallarda ekmek 2.5 TL’ye satiliyor.

En Ucuz Ekmek Sivas'tan Sonra Kayseri'de
Geçtigimiz günlerde Sivas’ta bir firinin ekmegi 2 TL’den satmasinin ardindan Develi ilçesine bagli Sindelhöyük Mahallesinde de firincilar ekmegi 2,5 TL’ye satiyor. Sadece ekmekte degil bütün ürünleri indirimli fiyata sattiklarini belirten mahalle esnaflari; "Sindelhöyük’te her yerde ekmek 2.5 TL. Soysalli, Karacaviran, Devetepesi, Saz, Çayirözü ve Develi’den gelip ekmek aliyorlar, hatta süt getiren Kiziklilar bile buradan aliyor ekmegi. Sadece ekmeklerimiz degil, çaylarimizda da indirim var. 10 lira fark ediyor 1 kilo çayda. Bütün ürünlerimizde indirim vardir, manti, makarnadan tut aklina gelen bütün ürünler indirimli" diye konustu.

Bir diger esnaf ise ekmegi 2,5 TL’ye satmalarina ragmen kâr ettiklerini de ifade ederek, "Taze ekmekleri 2.5 TL’den veriyoruz. Türkiye’de en ucuz ekmegin burada diye tahmin ediyoruz. Çogu yerde satilan ekmek fiyatlarinin baya asagisinda ekmek satiyoruz. Bizim çok bir kar amacimiz yok insanlara hizmet etmis oluyoruz. Ama ister istemez ufak ufak kâr da kaliyor" ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA