Didim'de Su Ürünleri Denetimi Yapildi

Aydin’in Didim ilçesinde su ürünleri nakil araçlarinda belge ve ürün kontrolü gerçeklestirildi.

Didim'de Su Ürünleri Denetimi Yapildi


Sahil Güvenlik Komutanligi, Didim Ilçe Jandarma Komutanligi ekibi ve Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekibi ile koordineli olarak Didim’de bulunan perakende satis yerleri, yol güzergahlari, karaya çikis noktalari ve denizde denetim gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen denetimde su ürünleri nakil araçlarinda belge ve ürün kontrolü yapildi. Ayrica Balikçi Barinagi’nda teknelerde belge ve ürün kontrolleri yapilarak balikçilara ticari amaçli su ürünlerini düzenleyen teblig hakkinda bilgilendirmeler yapildi. Denetimlerin aralikli olarak devam edecegi ögrenildi.

Konu ile ilgili Didim ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, Jandarma Komutanligi ekipleri ve Didim Ilçe Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekibimizle koordineli olarak perakende satis yerleri, yol güzergahlari, Karaya çikis noktalari ve denizde gerçeklestirdigimiz denetimlerde amatör ve ticari avcilik yapan balikçilara 5/1 numarali ticari amaçli ve 5/2 numarali amatör amaçli su ürünlerini düzenleyen tebligler hakkinda bilgilendirmeler yapildi” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA