Yilbasi Trafigine Havadan Siki Denetim

Denizli Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yilbasinda olusan trafik yogunlugunu havadan helikopterle denetledi. Kentin farkli noktalarindan yapilan denetimde güvenlik seridini kullanan, trafigi tehlikeye düsüren ve kurallara aykiri hareket eden sürücülere cezai islem uygulandi.

Yilbasi Trafigine Havadan Siki Denetim


Denizli Il Jandarma Komutanligi, Içisleri Bakanligi’nin talimatlari dogrultusunda yilbasina saatler kala trafik tedbirlerini artirdi. Alinan önlemler çerçevesinde, yogunluk olusan bölgelerde denetimler siklastirildi. Ekipler, Denizli-Antalya Devlet Karayolu ve Acipayam-Kelekçi güzergahinda Aydin Jandarma Filo Komutanligindan görevlendirilen helikopter ve dron destekli trafik denetimi gerçeklestirdi. Denetimde, meydana gelen trafik kazalarin ve bu kazalara bagli can kayiplari ve yaralanmalarin önlenmesi, sürücüler üzerindeki “Algilanan Yakalanma Riski Duygusu”nun en üst seviyeye çikarilmasi ile sürücü davranislarinin olumlu yönde degistirilmesi amaçlandi. Kurulan uygulama noktasinda ekipler araçlari durdurup sorgusunu gerçeklestirirken, yogunluk olan bölgelere yönlendirilme yapildi.

Helikopter denetiminde, sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanip kullanmadigi, sürücülerin seyir halinde cep telefonu ile görüsüp görüsmedigi, geçme yasagi olan yerlerde hatali sollama yapilip yapilmadigi, serit izleme kurallarina uyulup uyulmadigi gibi hususlar denetlendi. Tespit edilen kural ihlalleri kayit altina alindiktan sonra uygulama noktasinda durdurulan araç sürücülerine gerekli cezai islemler uygulandi.
Kaynak: İHA