Yalova Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü'ne Özel Video

Yalova Belediyesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’ne farkindalik olusturmak amaciyla bir video hazirladi. Yalova’da yasayan ve yüzde 99 fiziksel engeline ragmen basarmak için hiçbir zaman pes etmeyen Canan Dogan’in hayatini konu aldi. #içimizdenbiri etiketi ile sosyal medyada paylasim yapan Yalova Belediyesi’nin videosu, çok kisa sürede binlerce kullaniciya ulasti. Sadece Yalova’dan degil, tüm Türkiye’den ve yurtdisindan da birçok kullanici videoyu hesabinda paylasti.

Yalova Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü'ne Özel Video
Türkiye’nin ilk para at terbiyesi kadin sporcusu Dogan, bu spora baslamasi ile birlikte 5 kisiye daha umut oldu. Dogan’in basarisi 2021 yilinda “Grade 1” Türkiye Sampiyonlugu ile taçlandi. Simdi dünyada ülkemizi temsil etmek için hazirlaniyor.

Canan Dogan, Yalova Belediyesi’nin sosyal medya paylasimiyla ilgili, “Sevgili herkes. Bu günler kutlamak için degil farkindaligi artirmak için var. Çocuklarimiza bazi bireylerin tekerlekli sandalye kullandigini, bazilarinin konusmadan isaret dili gibi yollarla iletisim kurduklarini, bazilarinin ise sadece ‘sesle’ gördügünü anlatmaliyiz ve bunlarin tamamen ‘normal’ oldugunu, herkesin ayni gelisimi göstermedigini, bazi bireylerin belli bir savasla dünyaya adim attigini ve mücadeleleri oldugunu, acimak degil saygi duymak, ötelemek degil kaynasmak, köstek degil destek olmak, en önemlisi farkinda olmak. O zaman bugün bir kisiye bile farkindalik isigi yaktirabilirsek ne mutlu bizlere. Bu videoyu paylasarak istersen sen de farkindalik olusturabilirsin çünkü mutluluk bulasicidir ve paylastikça çogalir” dedi.

Kaynak: İHA