Rektör Erdal Engelli Ögrencilerle Aksam Yemeginde Bir Araya Geldi

Engelli ögrencilerle aksam yemeginde bir araya gelen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Yönetim olarak sizlerin egitimini daha fazla kolaylastirmak için çalisiyoruz” dedi.

Rektör Erdal Engelli Ögrencilerle Aksam Yemeginde Bir Araya Geldi
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla engelli ögrencilerle aksam yemeginde bir araya geldi. Yemekte ögrencilerle sohbet eden Rektör Erdal, ögrencilerin talep ve beklentilerini kendilerinden dinledi. Anadolu Üniversitesi Engelli Ögrenciler Birimi koordinasyonunda düzenlenen yemege Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile birlikte Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Kaya, Engelli Ögrenciler Birimi Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Ramazan Karatas’ta katilim gösterdi.

“Amacimiz birlikte bütün engelleri asmak”

3 Aralik Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlenen yemekte bir araya gelindigine dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Biliyorsunuz ki Anadolu Üniversitesi, diger üniversitelerden farkli olarak çok küçük yaslardan üniversiteye kadar engelli bireylere egitim vermeyi kendisine misyon edinmis, onlarin yasamlarini kolaylastirmak, onlarin egitimlerini yerine getirmek amaci tasiyan bir üniversitedir. Bu tür imkanlara sahip olup sizlerle birlikte bu yolculukta devam ettigimiz için hem mutlu hem de gururluyuz. Burada amacimiz, sizlerle birlikte bütün engelleri asmak. Biz, burada sizler için variz. Yönetim olarak sizlerin egitimini daha fazla kolaylastirmak için çalisiyoruz. Her türlü talebiniz için sizlere kapimiz her zaman açik. Sizlerle birlikte ben de basarili bir egitim-ögretim süreci tamamlamayi arzu ediyorum. Hepinize basarilar diliyorum” dedi.

“Engelli ögrencilerimize her konuda yardim etmeye çalisiyoruz”

Anadolu Üniversitesi Engelli Ögrenciler Birimi Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Ramazan Karatas ise konusmasinda birimin çalismalari hakkinda bilgi vererek su ifadeleri kullandi:

“Engelli Ögrenciler Birimi Üniversitemizde kayit hakki kazanan her ögrencinin destek ve ihtiyaçlarini karsilar. Bunlar nedir dersek evleri, yurtlari ve ulasimlari gibi hizmetleri saglariz. 124 tanesi Engelliler Entegre Yüksekokulu’nda, 20 tanesi örgün egitim gören ögrencimiz var. Engelli ögrencilerimize her konuda yardimci olmaya çalisiyoruz ve çalismalarimiza devam edecegiz.”
Kaynak: İHA