Manisa'da Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi

3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Manisa’da bir dizi program gerçeklestirildi. Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anitina çelenk sunulmasiyla baslayan programda daha sonra sergi açilisi gerçeklestirildi. Millet Çarsisi’nda devam eden programda ögrencilerin sergiledigi gösteriler begeni topladi.

Manisa'da Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi
3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla farkindalik olusturmak amaciyla programlar düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda saygi durusunda bulunulmasi Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Manisa Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Hasan Sahin, Alti Nokta Körler Dernegi Baskani Hüseyin Pehlivan ve Manisa Bedensel Engelliler Dernegi Baskani Yasemin Yildiz tarafindan Atatürk ve Milli Egemenlik anitina çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardindan Alti Nokta Körler Dernegi Manisa Subesi isbirligiyle Sanatçi Arzu Okumus’un eserlerinin yer aldigi ’Sanatla Yasamak’ isimli karma resim sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü program akabinde Yunusemre Millet Çarsi’nda devam etti. Programlara Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Danismani Nursel Ustamehmetoglu, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Firat Özcan, Belediye Baskan Yardimcilari, Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Feridun Gülgeç’in açilis konusmasini yaptigi programda Alti Nokta Körler Dernegi Baskani Hüseyin Pehlivan ve Manisa Valisi Yasar Karadeniz salonda bulunan vatandaslara hitap etti.

Ögrencilerin gösterileri begeni topladi

Programda Yunusemre Özel Egitim Merkezi ögrencileri, Yunusemre Belediyesi Muradiye Engelsiz Yasam Merkezi Ögrencileri, Sehzadeler Belediyesi Karaagaç Engelsiz Yasam Merkezi Ögrencileri, Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Tekerlekli Sandalye Tenisi sporculari ve ZIÇEV ögrencileri gösterilerini sundu. Program, hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA