Emine Erdogan Açiklamasi 'Gönüllülük Kültürünü Yasatirsak, Dünya Sevgiyle Çepeçevre Kusanir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Uluslararasi Kirmizi Yelek Gönüllülük Ödül Töreni’nde yaptigi konusmada, “Gönüllülük kültürünü yasatirsak, dünya sevgiyle çepeçevre kusanir. Kizilay her gün daha da güçlenen bir dayanisma agi örüyor” dedi.

Emine Erdogan Açiklamasi 'Gönüllülük Kültürünü Yasatirsak, Dünya Sevgiyle Çepeçevre Kusanir'
Uluslararasi Kirmizi Yelek Gönüllülük Ödül Töreni Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Ödül törenine, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Kizilay Baskani Kerem Kinik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Derya Yanik ve çok sayida gönüllü katildi.

Farkli kategorilerde toplam 35 ödülün sahiplerini buldugu törende, Emine Erdogan da ödül veren isimlerden oldu. Erdogan tarafindan, STK kategorisinde IHH Mütevelli üyesi Bülent Yildirim adina Osman Atalay’a, Ilham Veren Gönüllü kategorisinde Cemal Güdül adina yegeni Muhammed Zahid Güdül’e, Engelleri Asan kategorisinde Namik Tuncel’e, Afet Gönüllüsü kategorisinde Yunus Emre Güzel’e ödülleri takdim edildi. Jüri Özel Ödülü de yine Emine Erdogan tarafindan Emre Bark’a verildi.

Törende konusan Erdogan, gönüllülük kültürünün yasatilmasiyla dünyanin sevgiyle kusanacagini söyledi.

Emine Erdogan, Kizilay’in karsilik beklemeden emeklerini toplumun istifadesine sunan bir kurulus oldugunu ve faaliyetleri sayesinde her gün daha da güçlenen bir dayanisma agi örüldügünü ifade etti.



“Gönüllülük kültürünü yasatirsak, dünya sevgiyle çepeçevre kusanir”

Programda konusan Emine Erdogan, “Gönlümüze yönelmek, gönlümüzü, güzelliklerin yeserdigi bereketli bir cografya haline getirmek insan olmanin ön sartidir. Su bir gerçek ki, gönül, insana verilmis çok büyük bir hazine, essiz bir nimettir. Hz. Mevlana; “Allah Teâlâ senin içine öyle bir cevher koymustur ki, onu göklere de vermemistir yerlere de. Iste o cevher gönüldür” der. Yunus Emre’nin; “Ben gelmedim dava için, Benim isim sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim” sözleri insanin, bu yeryüzündeki asli görevini anlatir. Iste, dünyanin öbür ucundaki insanlarin derdiyle dertlenen, karincanin hakkina riayet eden insanlar, gönül cevherini isleyen ve dünyaya gönül gözüyle bakanlardir. Insanligin tarihsel öyküsüne baktigimizda, her çagda derin yaralar aldigini görürüz. Ne yazik ki içinde bulundugumuz dönemde, merhamet, karsiliksiz sevgi ve fedakarlik gibi erdemlerin, her zamankinden daha fazla erozyona ugradigini tecrübe diyoruz. Modern insan, hizla, birlik ve beraberlik duygusundan uzaklasiyor. Oysa dünyanin yasanabilir olmasi, baskalarina uzanan ellerin çogalmasiyla mümkündür. Yani gönüllülük kültürünü yasatirsak, dünya sevgiyle çepeçevre kusanir. Iç dünyamiza derin nefesler çekebilecegimiz manevi bir atmosfere kavusuruz. Çünkü gönüllülük, insanin insana olan inancini pekistirir" dedi.



“Kizilay her gün daha da güçlenen bir dayanisma agi örüyor”

Kizilay’in faaliyetleri sayesinde daha da güçlenen bir dayanisma agi örüldügünü ifade eden Emine Erdogan, “Bildiginiz gibi, ülkemiz, insani yardim alaninda, dünyanin en cömert ülkesi olma onurunu gögsünde tasiyor. Basta Kizilay olmak üzere, tüm kurumlarimiz, dünyanin tüm kitalarinda, Türk halkinin yüce gönlünün, engin merhametinin ve samimi sevgisinin elçileridir. Kizilay’imiz ayrica, ülkemizin dört bir yanindaki subeleri, temsilcilikleri ve gönüllüleriyle, tüm vatandaslarimizin her an yanindadir. Çok genis bir yelpazede sürdürdükleri faaliyetlerle her gün daha da güçlenen bir dayanisma agi örüyorlar. Yasli bakimi, sosyal yardimlar, as evleri, engelli vatandaslarimizin desteklenmesi ve egitim gibi hizmetlerle her ihtiyaca kosuyorlar. Binlerce gönüllüsüyle, bugüne kadar çalinmadik kapi, sorulmadik hâl hatir birakmadilar. Bu vesileyle, Kizilay gönüllüsü olarak, karsilik beklemedigi emeklerini toplumun istifadesine sunmus tüm güzel kalplere sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Programda konusan Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik ise aktif olarak dünyada kayit altina alinmis 800 milyon gönüllü oldugunu kaydederek “Insanliga iyiligi tasimak için buradayiz. Gönüllülügü aslinda bir sorumluluk olarak bilenler olarak buradayiz. Olanin olmayana, bilenin bilmeyene, sevinenin sevilmeyene borcunu ödemektir gönüllülük. Toplumda iyi seyler yapmaktir. Topluma örnek olmaktir. dedi.

Kinik, Emine Erdogan’in çevre duyarliligi konusunda sifir atik bilincinin gelismesindeki gönüllü katkisiyla muazzam bir çigir açtigini ifade etti.

Kaynak: İHA