CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu 'Ikinci Yüzyila Çagri' Toplantisinda Partililerle Bir Araya Geldi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Artik halkimizdan, herkes için daha iyi bir yasama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne ve yeni bir siyaset üstü anlayisa oy isteyeceksiniz" dedi.



CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Lütfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi’nda düzenlenen ’Ikinci Yüzyila Çagri’ toplantisinda partililerle bir araya geldi. Toplantida, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, milletvekilleri, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, parti temsilcileri, il ve ilçe baskanlari gibi çok sayida davetli katildi.

Programda konusan Kiliçdaroglu partililere seslenerek “Degerli yol arkadaslarim, bugün burada halkimizdan ne için oy isteyecegimizi ögreneceksiniz. Bir kere sunu çok net olarak ifade edeyim. Sadece bir adaya, baska bir tek adama, bir zümrenin çikarina asla oy istemeyeceksiniz. Artik halkimizdan, herkes için daha iyi bir yasama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne ve yeni bir siyaset üstü anlayisa oy isteyeceksiniz. Krizden alnimizin akiyla ve hep birlikte çikacagiz. Asil zor olan ülkenin yeniden yapisal bir krize girmesini kalici olarak engellemek. Çünkü bu ülke durmaksizin krizlere girdi, krizlerden çikti, krizlere girdi yine krizlerden çikti. Simdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli ayni girdaba düsen halkimiz ekonomik ve sosyal olarak dayanilmaz acilar çekti” dedi.



CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu konusmasinin devaminda “Partimizin Ikinci Yüzyila Çagri Beyannamesi’nde ilan ettigimiz gibi ülkemizin üzerine çöken karabulutlari dagitip Türkiye’yi çagdas uygarliga ulastirma ve onu asma kararligini bugün bir adim daha ileriye tasiyoruz. Türkiye’yi kurumlari yeniden insa edilmis, sistemi yasal çerçeveye oturtulmus, toplumsal güven ve huzurun hakim oldugu, bölgesinde barisin ve refahin merkezi haline geldigi bir Türkiye’yi insa edecegiz. Dolayisiyla meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi degildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çikmaktir. Ve onun vizyonunu tam anlamiyla hayata geçirmek. Insallah bu bize nasip olacak” ifadelerini kullandi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, ABD ve Ingiltere’ye bulundugu ziyaretlerden de bahsederek “Ne derlerse desinler inandigim vizyon yolculugundan asla bir geri adim atmayacagim ve vazgeçmeyecegim. Çünkü ne istedigimi ve bu yolun nereye varacagini daha baslarken biliyordum. Hepiniz suna inanin Bay Kemal çiktigi yoldan asla geri adim atmaz. Kisa bir süre sonra da Almanya’ya gidecegim. Orayi da yakindan takip etmenizi özellikle diliyor ve rica ediyorum. Seyahatlerimde ve sonrasinda bahsettigim bu 70 degerli isimle tek tek görüstüm, onlari siyaset üstü güç birligine katilmalari için davet ettim. Dolayisiyla elimizde üç büyük güç var. Birincisi, bize inanan halkimiz. Ikincisi, sizler yani siyasi gücümüz. Üçüncüsü ise dostlarimizla kurdugumuz siyaset üstü güç birligimiz” dedi.



Genel Baskan Kiliçdaroglu “Burada dinleyeceginiz degerli konusmacilar, tüm karanliga ragmen isiga çok yakin oldugumuzu size anlatacaklar. Sayin Jeremy Rifkin ile tanisacaksiniz. Kendisi Almanya’da Merkel’in endüstri ve sanayi teknolojileri danismaniydi. Çin Devlet Baskani’nin da danismanligini yapti. Benim de yeni endüstriyel dönüsüm basdanismanim. Dünyanin ilk 10 ekonomisi arasinda gösterilen Sayin Daren Acemoglu bizimle birlikte olacak. Ben Sayin Acemoglu’nun gelecek yillarda Nobel ödülü alacagindan da yüzde yüz eminim. Sayin Öztrak, ülkeye nefes aldiracak makroekonomik çözümleri, Sayin Böke, dijital kalkinma ve yesil dönüsümü, Sayin Hakan Kara ve Sayin Refet Gürkaynak, para politikalarini, Sayin Ufuk Akçigit, istihdam politikalarini, Sayin Hacer Foggo ise sosyal politikalarimizi anlatacak. Bu degerli isimlerle kurdugum sistem Türkiye’yi hizlica karanliktan çekip aydinliga çikaracak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden sahlanacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA