Bodrum'da 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Yapildi

3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamligi tarafindan bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bodrum'da 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Yapildi


Etkinlikte, ögrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Özel bireylerin ailelerinin ve etkinlige katilan vatandaslarin begenisini kazanan gösteriler, Bodrum Halk Egitim Merkezi ögrencilerinden olusan koronun söyledigi “Arkadasim Esek” sarkisiyla sona erdi.

Etkinlikte konusan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras; “Belediye olarak dezavantajli bireylerimize tek tek ulasmaya çalisiyor, onlara destek olmak için elimizden geleni yapiyoruz. Biz özellikle farkindalik açisindan bugünün güzel etkinliklerle doldurulmasini istiyoruz ki bununla ilgili çalismalari Milli Egitim Müdürlügümüz yapti. Biz de belediye olarak bu aksam yine engelli kardeslerimiz ve ailelerini toplayacagimiz bir etkinlik yapacagiz. Önümüzdeki hafta Bodrum’da iklimle ilgili çok önemli bir zirve gerçeklestirecegiz. Bu zirvenin en önemli konularindan birisi de dezavantajli bireylerin iklim degisikliginin olumsuz sonuçlarindan nasil etkilenecegi. Burada kadinlar, engelliler, çocuklar ve yaslilari tabii ki önemsiyoruz. Sizleri yine orada bizlerle birlikte olmaya ve katki sunmaya davet ediyorum. Bunun disinda hem kamu hem özel kuruluslar dezavantajli gruplara büyük bir gönüllülük prensibiyle ulasmaya çalisiyorlar. Erisemediklerimiz de var. Saha çözüm ekiplerimizle birlikte bu vatandaslarimiza da erismeye çalisiyoruz. Tek tek, ev ev geziyoruz" dedi.



Özel gecede gönüllerince eglendiler

3 Aralik Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Bodrum Belediyesi tarafindan Müsgebi Dügün Salonu’nda düzenlenen gecede özel bireyler ve aileleri gönüllerince eglendiler. Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ile belediye meclis üyelerinin katildigi gecede Baskan Aras, özel bireylere ve ailelerine geceye katilimlarindan dolayi tesekkür ederek, “Çocuklarimizla, gençlerimizle, ailelerimizle beraberiz. Biz, her zaman sizlerin yanindayiz. Bunu her zaman ifade ediyorum. Lütfen hiçbir seyi dert etmeyin. Bir sikintiniz olursa her zaman belediyemiz sizlerin emrindedir. Bunu böyle bilin” dedi.



Sevgi seli yasanan gecede Baskan Aras, çocuklar ve gençlerle yakindan ilgilenirken dans ederek yöresel oyunlar oynadi. Doyasiya eglendikleri gecede özel gereksinimli vatandaslar ve aileleri, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla hazirlanan, üzerinde “Bir gün degil her gün birlikteyiz” yazili pastayi Baskan Aras ile birlikte kestiler.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Bodrum Kaymakamligi tarafindan Bitez Gülümser Mehmet Danaci Ilkokulu Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlige, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Özkan Yilmaz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bülent Aldal, Halk Egitim Müdürü Hayri Karagöl, sivil toplum kurulusu temsilcileri, özel egitim okullari idarecileri, ögretmenler, aileler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA