Okullardaki Grip Salginina Karsi Uzmanlardan Uyari

Son dönemde okullarda hizla artan ve ardindan aile bireylerini de etkisi altina grip salgini ile ilgili uzmanlar, salginin daha fazla yayilmamasi için hasta olan, semptomu olan çocuklari bir hafta evde izole edilmesi ve okula gönderilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Okullardaki Grip Salginina Karsi Uzmanlardan Uyari
Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Saglik Bakanligi Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, su sira okula giden çocugu olan ailelerde grip hastaliginin eksik olmadigini söyledi.

Özlü, "Solunum yolu enfeksiyonlarinin biri bitmeden, digeri basliyor. Ögretmenler, okul çalisanlari da ayni durumda. Grip, RSV, rinovirüs, parainfluenza, Covid, diger coronavirüsler, adenovirüs gibi pek çok virüs dolasimda. Bu tür enfeksiyonlarda kresler, anaokullari ve ilkokullardan baslamak üzere okullar adeta fidelik islevi görür. Ilk asamada ögrenciler kendi aralarinda virüsü birbirlerine bulastirirlar. Ardindan okuldan evlere ve topluma ikinci dalga yayilir. Bu zinciri kirmanin en etkili yolu: hasta olan, semptomu olan çocuklarin bir hafta evde izole olmasi ve okula gönderilmemesi” dedi.

Okula, krese gidemeyen hasta çocuklarin, büyükannelere, büyükbabalara birakilmamasi gerektigini de vurgulayan Özlü “Çünkü büyükanne ve büyükbabalar enfeksiyon risk grubundadirlar. Bu yas gruplarinda enfeksiyon daha agir ve komplike geçebiliyor. Torun sevgimiz, kirilma noktamiz olmasin” uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA