Fatih'te Koltuk Degnekli Süphelinin Meyve Biçagiyla Soygun Girisimi Kamerada

Istanbul Fatih’te koltuk degnekli bir süpheli, elindeki meyve biçagiyla kuyumcu dükkanini soymaya çalisti. Kuyumcuda çalisan 2 kardes tarafindan etkisiz hale getirilen süpheli sahis polis ekiplerine teslim edilirken olay ani güvenlik kameralarina yansidi.

Fatih'te Koltuk Degnekli Süphelinin Meyve Biçagiyla Soygun Girisimi Kamerada
Olay, Fatih Sehremini Mahallesi’nde saat 16.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, koltuk degnekli M.K., cadde üzerindeki bir kuyumcu dükkanina girdi. Süpheli sahis, yanindaki meyve biçagini babalarinin dükkaninda çalisan 2 kardese çekerek vitrinde duran altinlari almak istedi. Dükkan çalisanlari, süpheliyi ikna etmek için uzun süre dil döktü. Altinlari almak için israrci olan M.K., koltuk degnegiyle dükkanin vitrin camini kirdi. Bunun üzerine dükkan çalisanlarindan biri, firça sapiyla süpheliye vurarak yere düsürdü.

Dükkanda çalisan 2 kardes süpheliyi etkisiz hale getirerek durumu polis ekiplerine haber verdi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, süpheli M.K.’yi gözaltina aldi. Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri konuyla ilgili çalisma baslatti.

Soygun girisimi kamerada

Yasananlar kuyumcunun güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, süphelinin dükkana girdikten sonra çalisanlarla tartistigi daha sonra koltuk degnekleriyle vitrin camini kirdigi kaydedilirken dükkan çalisanlari süpheliyi etkisiz hale getirerek polis ekiplerine teslim ettigi görüldü.



“Meyve biçagi çikarip, soygun yapmaya çalisiyor”

Kuyumcu dükkaninin sahibi Erol Akçali, “Genç bir arkadasti, koltuk degnegi vardi. Meyve biçagi çikarip, soygun yapmaya çalisiyor. Koltuk degnegini de silah olarak kullaniyor. Çocuklarda kendilerini korumak için tezgâhtan çikmiyor. Soygun yapmaya çalisan kisi, bunalimda oldugunu, para lazim oldugunu söylüyor. ‘Para verelim’ diyorlar, sakinlestirmeye çalisiyorlar. Ama dinlemiyor. Koltuk degnegi ile cami kiriyor. Vitrine dalacagi zaman benim çocuklar da üzerine yükleniyorlar. Olay bundan ibaret. Ondan sonra polis geliyor” dedi.



“Biçagi düsürdügü zaman çocugu köseye sikistirdik”

Yasananlari anlatan Mustafa Akçali, “Abimle birlikte biz yakaladik. Abim elindeki süpürgenin ters kismiyla hafifçe vuruyor. Sendeleyip elindeki biçagi düsürdügü zaman çocugu köseye sikistirdik. Bir dakika sürmedi, hemen polis ekipleri geldi. Polisler yakaladi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA