Bakan Yardimcisi Dr. Nazif Yilmaz Konferans Verdi

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Dr. Nazif Yilmaz, üniversiteli Olmak Bugünün Birikimleri Yarinin Kazanimlari” Konferansi verdi.

Bakan Yardimcisi Dr. Nazif Yilmaz Konferans Verdi
7 Aralik Üniversitesi Matematik ve Egitim Toplulugunun organizasyonunda, Rektörlük Konferans Salonu’nda, Millî Egitim Bakan Yardimcisi Dr. Nazif Yilmaz’in sunumlariyla, “Üniversiteli Olmak Bugünün Birikimleri Yarinin Kazanimlari” konferans gerçeklestirildi.

Program, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Halil Aldemir’in açilis konusmasinin ardindan basladi.

Konferansina dinleyicileri selamlayarak baslayan Yilmaz, üniversite ögrencilerinin ögrenim hayatlari boyunca edinmeleri gereken kazanimlara degindi. Yilmaz, Bireylerin maddi sermayenin ötesinde kazanmasi gereken sosyal sermayeleri vurgulayarak, bireyin kendisine insa edecegi temiz bir geçmisin söz konusu sosyal sermaye açisindan önemine degindi. Ardindan ögrencilerin iyi bir sosyal çevre, insan kaynagi edinmeleri gerektigini aktaran Yilmaz, Hem meslek hayatinda hem de sosyal hayatta güvenilir olmanin sosyal sermaye olusturmak için gereken bir diger unsur oldugunu anlatti. Yilmaz, kendi hayatindan verdigi örneklerle tecrübe sahibi olmanin gerekliligine degindi ve ögrencilerimizin bu baglamda atmasi gereken adimlara odaklandi. Yilmaz, Son olarak yabanci bir dil ögrenmenin ne denli önemli oldugundan bahsetti.

Program, soru-cevap bölümünün ardindan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Halil Aldemir’in Dr. Nazif Yilmaz’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA