ZBEÜ Vakfi'nin Verecegi Burs Basvurulari Sonuçlandi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfinin ögrencilerimize burs verilmesi amaciyla açtigi basvurular sonuçlandi.

2022-2023 egitim ve ögretim yilinda burs verilmesi amaciyla vakif tarafindan rektörlüge yapilan yazili basvuru, Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer baskanliginda gerçeklesen toplantiyla degerlendirilerek ögrencilere vakif üzerinden burs verilmesi karari alindi. Karar üzerine bir akademik yil boyunca verilmesi planlanan burslar için basvuru degerlendirmeleri 20 Aralik Sali günü nihai olarak sonuçlandi.

‘Vakif 400’den fazla ögrenciye burs verecek’

Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer baskanliginda yapilan toplantida sehit ve gazi çocuklarinin öncelikli ögrenciler olarak kararlastirildigi bursu almaya hak kazanan ögrenci sayisi 436 oldu. Buna göre 52 ögrenciye nakdi ve yemek, 220 ögrenciye de yemek destegi saglanirken, 165 ögrencinin ise kismi zamanli ögrenci çalistirma programi üzerinden desteklenmesine karar verildi.

Burs kazanan ögrencilerden bir tanesi maden sehidi çocugu iken, üç tanesi ise asker sehidi çocugu oldu.

‘Burs için rekor basvuru’

Üniversite sayfasinda paylasilan form ile 6 Ekim Persembe günü baslatilan burs basvurularina 20 Ekim tarihine kadar toplam 17 bin 700 ögrenci geri dönüs yapti. Rekor olarak nitelendirilebilecek basvurularin ön degerlendirmeden geçirilmesi sonucunda ise mükerrer basvurular ve farkli üniversite ögrencilerinin basvurulari sistemden çikarilarak, süreç 9 bin 53 ögrenciyle islemeye devam etti.

Dört adimdan olusan sürecin ilk asamasi basvurularin bittigi hafta gerçeklesti. Önceden belirlenen ve ilan edilen kriterler dikkate alinarak yapilan ön degerlendirme için basvuru formunda ögrencilerin bildirdigi veriler tablolara yerlestirilerek ikinci asama için gereken isim listesi çikarildi.

Ikinci asamada sehit ve gazi çocugu olmak, anne veya babadan birinin ya da her ikisinin vefat etmis olmasi, aile toplam gelirinin asgari ücretin altinda olmasi gibi kriterlere göre basvurularin her biri arti ve eksi yönde puanlandirildi ve bu sayede belirlenen 1018 ögrenciyle mülakat yapildi. Üçüncü asamada, beyan edilen bilgileri dogrulayacak nitelikteki evraklarin birim yardim komisyonu üyelerince kontrol edilmesi sonucunda listede yer alan ögrenci sayisi 500 oldu. Son asama nihai listenin 20 Aralik günü Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu baskanliginda yapilan ve ertesi gün de Rektör Özölçer baskanliginda düzenlenen toplantilarda degerlendirilmesiyle tamamlandi.

Burs kazanan ögrencilerin telefon numaralarina gönderilen mesajlarla bireysel olarak bilgilendirildigi süreç, ögrencilerin 28 Aralik Çarsamba gününe kadar gerekli evraklari kendi birimlerine teslim etmesiyle tamamlanacak.
Kaynak: İHA