Samsun'da Izinsiz Orman Kesimi Operasyonunda 11 Kisi Tutuklandi

Samsun’da jandarma tarafindan düzenlenen ve 19 kisinin gözaltina alindigi izinsiz orman kesimi operasyonunda adliyeye sevk edilen 13 kisiden 11’i tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Asarcik ve Kavak ilçelerinde izinsiz orman emvali kesimiyle ilgili Kavak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda Samsun Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Jandarma Istihbarat Sube Müdürlügü, Asarcik Ilçe Jandarma Komutanligi ve Kavak Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan müsterek 19 adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

"Suç islemek amaciyla örgüt kurma, nitelikli hirsizlik ve zimmet" suçlarini kapsayan operasyonda aralarinda muhtarlar, orman isletme personeli, orman kesim isinde çalisan isçilerin de bulundugu 19 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinanlardan A.Ç., H.M., Y.A., Ö.I., S.B. A.Ç. ve C.B. ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakilirken, E.K., B.C.C., A.P., S.A.A., A.K., M.K., O.Ç., A.A., Ö.T., H.A., A.T., I.D. ve Y.A. jandarmadaki sorgularinin tamamlanmasinin ardindan Kavak Adliyesine sevk edildi. A.P. ve A.T. mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, aralarinda 7’si orman isletme personeli olmak üzere 11 kisi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA