Evinden 750 Kilometre Uzakta Trafik Cezasi Yedi

Gümüshane’de yasayan Emrah Bal’in araci Cumhuriyet Caddesinde park halinde iken 750 kilometre uzakliktaki Ankara’da 427 TL’lik trafik cezasi yazildi. Telefonuna gelen mesajla durumu fark eden Bal, konuyu yargiya tasidi.

Evinden 750 Kilometre Uzakta Trafik Cezasi Yedi
Kent merkezinde yasayan ve bir kamu kurumunda görev yapan 35 yasindaki Emrah Bal, geçtigimiz günlerde telefonuna gelen bir kisa mesajla hayatinin en büyük soklarindan birini yasadi.

Telefonuna gelen mesajda Ankara’da Istanbul yolu uygulama noktasinda sahsi aracina ait plakaya trafik cezasi yazildigini görünce gördüklerine inanamayan Bal, hemen e-Devlet uygulamasindan durumu kontrol etti.

Kontrollerde aracinin plakasina ilgili kanunun 47/1-A maddesi geregince ceza yazildigini gören Bal, bu kez Il Emniyet Müdürlügüne giderek durumu sorguladi. Ankara Emniyet Müdürlügünü de arayan Bal, hiçbir sekilde sonuç alamayinca ceza yazildigi anda Gümüshane’de oldugunu ispat ederek cezanin iptali için dava açti.

Aracini internette satisa koydugu için fotograflarda görünen plakalarin bazi art niyetli kisiler tarafindan ikiz plaka üretilerek bu tür durumlar yapilabilecegi bilgisine ulastigini kaydeden Bal, plakasina cezanin yazildigi gün Gümüshane’de isyerinde oldugunu, aracinin da Cumhuriyet Caddesinde park halinde oldugunu söyledi.



“Ben ve aracim Gümüshane’de ama Ankara’dan ceza geliyor”

Telefondaki ceza mesajini sabah saatlerinde gördügünü ve dolandirici olabilir diyerek çok itibar etmedigini kaydeden Bal, “Daha sonrasinda e-Devlete girdigim zaman cezanin var oldugunu fark ettim ve sok oldum. Ben Gümüshane ilindeyim, araç Gümüshane’de ve Ankara’dan ceza geliyor. Akabinde Emniyet Müdürlügüne gittigimde ceza yazildigi söylendi. Ben Gümüshane’deyim ve araç Gümüshane’de dedigimde Ankara Trafik Sube Müdürlügü aramami söylediler. Aradigimda dogrudur beyefendi cezaniz yazilmis. Peki ben Gümüshane’deyim, araç burada bu cezayi kabul etmiyorum gibisinden birseyler dedim. Beyefendi Ankara Sulh Cezaya basvurmaniz gerekiyor denildi. Akabinde gittim basvurumu yaptim” dedi.



“Ankara’ya bu süreçte hiç gitmedim, araçta gitmedi”

Aracin ceza yazildigi gün Gümüshane kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir otelin önünde park halinde oldugunu kaydeden Bal, “Yani Gümüshane ilinde zaten bu araç. Ben de buradayim. Ankara iline bu süreçte hiç gitmedim, araçta gitmedi. Muhtemelen ayni renkteki araç için ayni plakayi bastirip ikiz plaka adi altinda kaçak kullaniyorlar plakayi. Muhtemelen kontrol noktasindan kaçmistir sahis. Bu sebeple sadece plakayi aldiklari için plaka benim üzerime oldugu için ceza benim üzerime geldi. Daha kötüsü de olabilirdi. Allah korusun farkli kazalar, ölümlü kazalar olabilirdi. Bu konularda vatandaslarimizi duyarliliga davet ediyorum. Devletimizden çözüm bekliyorum, çözecegine de inaniyorum. Gerekli islemleri baslattik. Bu ikiz plakayi, kaçak plakayi yapan kisiler ölümlü kaza veya kaçakçilik gibi durumlara karisirsa ne yapariz bilmiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA