Direksiyon Sinavini Geçemeyince Ehliyetsiz Araç Kullanip Drift Atti

Küçükçekmece’de, ehliyet sinavini geçemeyen sürücü adayi, geldigi araciyla sinav yerinde drift atti. Diger adaylari tehlikeye atmasi tepki çekerken o anlar cep telefonu kamerasina yansidi.

Direksiyon Sinavini Geçemeyince Ehliyetsiz Araç Kullanip Drift Atti
Olay, 25 Aralik Pazar günü Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki sürücü adaylari egitim güzergahinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, ismi ögrenilemeyen sürücü adayi, sinavi geçemedi. Bunun üzerine ehliyetsiz kullandigi kendi araciyla adaylarin bulundugu yolda drift atmaya basladi.

Hem sürücüleri hem de o sirada sinavda olan sürücü adaylarini tehlikeye atti. Duruma tepki gösteren egitim hocalari plakasini alarak polise bildirdi. Sahsin tehlikeli hareketleri cep telefonu kamerasina yansidi.

“Sinavdan kalinca da burada arabasiyla drift atmaya kalkti”

Sahsin sinavi geçemedigi için kendi aracini ehliyetsiz kullandigini anlatan direksiyon egitim hocasi Emrah Bozkurt, “Pazar günü bizim burada direksiyon sinavimiz vardi. Biz de orada görevliydik. Ben usta ögreticiyim. Duydugumuza göre arkadas sinavdan kalmis. Sinavdan kalinca da burada arabasiyla drift atmaya kalkti. Burada sinav günü insanlar var, araçlar var. Ondan dolayi da bayagi tehlike arz etti. Hatta bir tane araca vurmaktan son anda kurtuldu. Daha sonra da olay yerinen kaçti. Özel araciymis daha dogrusu, ehliyetsiz kullaniyordu. Ehliyeti yok bildigimiz kadariyla” dedi.



Sürücü adaylarina yönelik anlayis gösterilmedigini anlatan Bozkurt, “Egitim alanindaki sorunumuz, insanlarin empati yapmasini istiyoruz. Sonuçta herkes, bütün insanlar bu yoldan geçti. Kimse anasinin karninda ehliyet almadi, arabayi ögrenmedi. Mesela bizim hem egitim olarak, hem sinav olarak alanimiz burasi, baska bir yerimiz yok. Özellikle mesela aksam vakitlerinde, okullardan dolayi buralar çok yogun oluyor. Yogun oldugu için de biz burada egitim yapiyoruz, sinav yapiyoruz

ona ragmen bizim egitim araci aracimiza olmasi görmelerine ragmen iste hakaret ediyorlar. Kimisi küfür ediyor. Aracini üstümüze kiranlar var. Iste önümüzde ani fren yapmaya kalkanlar var. Bizi çok zorluk çikartiyorlar. Yani insanlarimizdan biraz empati yapmasini istiyoruz. Kurallara riayet etmesini istiyoruz” diye konustu.



“Hemen hemen her gün burada kaza yasanmakta”

Burada sik sik kazalarin oldugunu anlatan ve trafigin hizini kesecek güvenlik önlemi istediklerini belirten direksiyon egitmeni Yasemin Gören, “Burada biz akici trafikte direksiyon egitimi vermeye çalisiyoruz. Akici trafikte gördügünüz, gibi yogun bir trafik içerisinde. Daha önce direksiyon koltuguna hiç oturmamis, sifir deneyimli adaylara sifirdan araç sürmeyi ögretmeye çalisiyoruz. Ve bununla alakali bizim burada koruyucu güvenlik açisindan hiçbir sey yok. Canimiz tamamen tehlikede. Herhangi bir hiz kesici, kasis yok, mesela adaylara burada geri geri yaptiriyoruz. Karayolu’nda ani fren yaptiriyoruz. Fakat hiçbir güvenligimiz yok. Bununla alakali hemen hemen her gün burada kaza yasanmakta” seklinde konustu.

Öte yandan olayin yasandigi yerde 30 Ocak tarihinde alkollü sahsin kullandigi aracin kaza yapmasi sonucu sürücü kursu egitmeni Kader Demirkol’un hayatini kaybettigi akillara geldi.
Kaynak: İHA