Van Büyüksehir Belediyesinden Deri Kursu

Van Büyüksehir Belediyesi bünyesinde açilan deri kursunda, ham deriler sik tasarimli çantalara ve aksesuarlara dönüsüyor.

Van Büyüksehir Belediyesinden Deri Kursu
Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Kadin ve Aile Merkezine gelen kadinlar, burada açilan kurslarda hem meslek sahibi oluyor hem de ekonomik kazanç elde etme imkani buluyor. Merkezde okuma-yazma, Kur’an-i Kerim, amigurumi bebek, dikis-nakis, seramik, el sanatlari, ahsap boyama, kilim, savatli gümüs, asçilik, kuaförlük ve taki tasarimi gibi kurslara katilan kadinlar, evde bos oturmak yerine üretim yapabilmenin de mutlulugunu yasiyor. Bu sene ilk defa açilan deri kursu ise özellikle kadinlarin yogun ilgisi ile karsilasiyor. Kursa katilan kadinlar, ham derileri kullanarak sik tasarimli ve her biri adeta birer sanat eseri konumundaki çanta ve aksesuarlara dönüstürüyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Van Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek, belediye bünyesinde yaklasik 45 kursun açildigini ifade ederek bu kurslarda yaklasik 600 kursiyerin egitim aldigini söyledi.

Açilan tüm kurslara kadinlarin yogun ilgi gösterdigini belirten Biçek, “Amacimiz kadinlarimizin hem sosyal hem ekonomik yönden güçlendirmek, ev ekonomilerine katkida bulunmaktir. Kadinlarimiz bütün kurslara ama dericilige daha fazla ragbet var” dedi.

Dericilik kursunda kadinlarin çanta, maskot, anahtarlik, kolye ve taki gibi tasarimlar yaptigina dikkat çeken Biçek, “Dericilik kursu ilimizde çok ilgi görmeye basladi.

Bizde bu anlamda kadinlarimizi güçlendirmek istedik. Buraya gelen kadinlarimiz sadece meslek edindirme anlaminda degil, hayatlarina daha fazla deger katiyorlar. Çünkü burada ilgili kurumlardan seminerlerimiz oluyor. Psikologumuz, aile terapistimiz, diyetisyenimiz var. Buraya gelen kadinlarimiz bu imkanlardan da ücretsiz faydalaniyorlar. Kadinlarimizin burada ufku açildi. Hakikaten dünyaya bakisi olsun, çocuk yetistirme olsun, aile içi iletisim olsun kadinlarimiz baya bilinçlendiler. Kurslarimiz sadece kursiyerlere degil tüm halkimiza açik. Biz bu sene yaklasik 75 bin kadini tarihi ve dogal güzelliklerle bulusturduk. Gezilerimizle onlarin moral ve motivasyonunu arttirdik” ifadelerini kullandi.

Dericilik kursunun farkli bir alan olmasi nedeniyle kadinlarin daha fazla ilgisini çektigini belirten Usta Ögretici Gülsüm Aysu ise “Kadinlarin ilgisi fazla. Gelmek isteyen çok. Burada Van yöresine ait çalismak istedik. Çanta, bileklik basta olmak üzere maskotlar yapiyoruz. Bakir bir alan oldugu için birçok tasarim yapilabilir. Kadinlar bu kurs ile aile bütçelerine katkida bulunabilecekleri gibi alisilagelmis dikis nakis kurlarinin disinda deri ile de ugrasmis olacaklar. Ayrica suana kadar gittikleri bütün kurslarda edindikleri becerileri deride birlestirebilirler” diye konustu.

Deri kursuna gelen Ayse Korhan isimli kursiyer, “Burasi hem ruhen hem bedenen iyi geliyor. Burada bileklik, çantalar, kedi maskotu yaptik. Isteyen biri için zor degil. Çok eglenceli, ugrastirici ve insanin kafasini dagitiyor. Insan kendini burada mutlu hissediyor” dedi.

Daha önce evde bos bos oturdugunu anlatan Gülhan Yildiz isimli kursiyer de, “Evde zamanimiz bos geçiyordu. Simdi hem aile bütçemize katki sagliyoruz hem de çocuklarimiza çeyiz hazirliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA