Turkcell Genel Müdürü Erkan Açiklamasi 'Engelleri 'Firsat Esitligi'yle Asiyoruz'

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Engelli bireylerin sosyal hayata tam katiliminda firsat esitligine odaklanarak yil içinde üstün teknolojilerimizle spordan kültür sanata, egitimden iletisime kadar pek çok erisilebilir çözüm ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Erkan Açiklamasi 'Engelleri 'Firsat Esitligi'yle Asiyoruz'


Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell’in farkli alanlarda kullanicilarina sundugu erisilebilir teknolojilere ve yil içinde sürdürdügü sanat faaliyetlerine degindi. Erkan, “Engelli bireylerin sosyal hayata tam katiliminda firsat esitligine odaklanarak yil içinde üstün teknolojilerimizle spordan kültür sanata, egitimden iletisime kadar pek çok erisilebilir çözüm ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik” dedi.



Projeler ve uygulamalardan bahseden Murat Erkan, görme engelli bireyler için dünyada bir ilk olan ‘Hayal Ortagim’ uygulamasiyla ilgili, “Engelli bireylerin bilgiye ve teknolojiye erisimini kolay hale getiren uygulamayla filmler için sesli betimleme teknolojisi, Turkcell magazalari, AVM’ler ve üniversiteler gibi kapali alanlarda navigasyon teknolojisi ve güncel haberler, köse yazilari, kitaplar, egitimler gibi içerikler daha erisilebilir oluyor. 2022 yilinda 65 filmin sesli betimlemesini görme engelli sinemaseverlere ulastirdik. Bu yil Hayal Ortagim canli betimleme teknolojisiyle tiyatro, müzikal gibi etkinlikler için anlik betimleme hizmeti vermeye basladik. Sponsorluk destegimizi 5 yil daha uzattigimiz Zorlu PSM’deki Turkcell sahnesinde Peter Pan ve Var olmayan Ülke, Sehirde Kimse Yokken ve Turkcell Vadi’deki Cimri oyunlarinda canli sesli betimleme teknolojisini sunduk. Ayrica Hayal Ortagim kapsaminda toplam 103 Turkcell magazasinda kapali alanlarda navigasyon teknolojisi uygulandi” diye konustu.



BiP’in otizmli çocuklara rehber oldugunu söyleyen Erkan, “Ülkemizdeki otizmli bireyler ve özellikle çocuklar, tani sonrasi egitime giden süreçte ve egitim dönemi boyunca aileler birçok bilgi ve danismanlik destegine ihtiyaç duyuyor. Yerli iletisim ve yasam platformumuz BiP üzerinden otizmli olan çocuklarin ailelerinin, otizm ve özel egitime dair sorularina uzman doktor ve ögretmenlerden yanit bulabilecekleri profesyonel iletisim kanali ‘Cana Yakin’ ile uzaktan hizmet veriyoruz. Tohum Otizm Vakfi ile hayata geçirdigimiz proje kapsaminda hizmet veren platform, otizmli çocuklarimiz ve ailelerinin rehberlik ve psikolojik ihtiyaçlarini karsiliyor, Ihtiyaç duyduklari farkli güvenilir bilgi ve destege de sürekli olarak erisebiliyor, egitim programlarindan faydalaniyor. Aileler, kanal üzerinden online randevuyla Tohum Otizm Vakfi Egitim Kurumlari’nin uzman egitimcileriyle BiP’te canli olarak görüsebilirler” ifadelerini kullandi.

Erkan, toplumsal rollere yönelik hayata geçirdikleri bir projeden de bahsetti: “Geçtigimiz Mayis ayinda, Engelliler Haftasi kapsaminda Çocuk Için Içerik Dernegi (ÇIÇEK) ile topluma fayda saglayacak ‘Güler Yüzlü Masallar’ projesini uygulamaya aldik. Proje kapsaminda masallarin büyülü dünyasinda rastlanmayan fiziksel ve zihinsel çesitlilikler, Güler Yüzlü Masallar ile kendilerine yer buldu. Çocuklarimiz ve ebeveynlerle bulusan 6 farkli masaldaki karakterler, çesitlilikleri özel olarak vurgulanmadan, ayristirici bir dil kullanilmadan, yasamin içinde olmasi gerektigi gibi aktariliyor. Her bireyin toplum içinde özel bir rolü olduguna inaniyoruz. Masallar, Turkcell’in Hayal Ortagim uygulamasi, Dergilik ve fizy’de de yayinlaniyor” dedi.



Erkan, Turkcell Diyalog Müzesi’ne de degindi. Projeyle topluma empati ve engelli bireylere istihdam sagladiklarini belirten Erkan, “Karanlikta Diyalog’ sergimizin yani sira ‘Sessizlikte Diyalog’ sergisiyle de ‘Turkcell Diyalog Müzesi’ adi altinda olusturulan kalici müzemizle gelen misafirlerde farkindaligi artirdik. Ziyaretçileri, görme ve isitme engelli rehberler esliginde farkli bir dünyaya tasiyan proje kapsaminda, Istanbul’da 70’in üzerinde görme ve isitme engelliye istihdam sagladik” dedi.

Turkcell Diyalog Müzesi, açildigi günden bu zamana kadar 500 binden fazla ziyaretçi agirladi.

Sirketin 2021 yilinda ‘Engelsiz Spor’ Projesi kapsaminda pandemi döneminde evde olan engelli sporculara destek için uzaktan egitim programi hazirladigini hatirlatan Murat Erkan, “Toplamda 40 farkli video ile görme, isitme, bedensel engelli bireylerin ve otizmli çocuklarin kendi ihtiyaçlarina özel olarak içerikler hazirlandi. Içerikler bireylere Turkcell Engelsiz Akademi ve Turkcell YouTube kanali üzerinden ulastirildi. Engelsiz Spor ile bugüne kadar 10 binden fazla kisiye erisim saglandi” dedi.



Erkan, dijital televizyon platformu TV+’in ‘Engelleri Asan Filmler’ kategorisine yönelik 2022 yilinda yapilanlara da degindi. Erkan, “TV+’ta engelli kullanicilarimiz için 2019 yilindan bu yana devam eden ‘Engelleri Asan Filmler’ kategorisini yeni içeriklerle bu yil da sürdürdük. Görme ve isitme engelli izleyicilerin de platformdan esit sekilde faydalanmasi amaciyla filmlere ayrintili altyazi, isaret dili ve sesli betimleme seçenekleri ekleyerek kullanicilara sunuyoruz” dedi.

Engelli bireyler için gelistirilen onlarca filme, Engelleri Asan Filmler kategorisinin yani sira 555. kanaldan ve Plus salonlardan erisilebiliyor.

Murat Erkan son olarak Turkcell Akademi ve Görüntülü isaret diliyle destek veren Müsteri Hizmetleri servislerine degindi. Erkan, “Turkcell Akademi ile özel egitim içeriklerine her yil yenisini ekliyor, gelisim programlarini artirmayi sürdürüyoruz. Kisisel gelisimden teknolojiye, is dünyasindan liderlige, inovasyondan girisimcilige, isaret dilinde pek çok egitim sunan dijital platformumuz ‘Türk Isaret Dili’ egitimiyle engelsiz yasam için yetkinlik kazandirip farkindalik olusturuyor. Görme engelli bireyler için IOS ve Android egitimleri, ‘Engelsiz Yasam’ egitimleri ve son eklenen spor egitimleriyle faydali gelisim programlari sunduk” dedi.



2019’da baslatilan Yüze Yüze Müsteri Hizmetleri kanaliyla Turkcell ve Turkcell Superonline isitme engelli müsterilerinin hayatina kolaylik getirdiklerini söyleyen Murat Erkan; sözlerini söyle tamamladi: “Turkcell uygulamasi hizmetine Mayis 2020’de BiP kanali da eklendi. Turkcell ve Superonline magazalarindayken ‘Yüz Yüze Müsteri Hizmetleri’ne ulasilarak, haftanin her günü 10:00-01:45 saatleri arasinda isaret diliyle görüntülü hizmete erisebiliyorlar. Bu kapsamda aylik 20 bin çagriya hizmet veriyoruz. Herkesin Turkcell’i olarak hayata dokunan tüm projelerimizi ve essiz platformlarimizi engelli müsterilerimiz ve çalisanlarimiz için gelistirmeye kararlilikla devam edecegiz.”
Kaynak: İHA