(ÖZEL) Odunpazari Halk Egitimi Merkezi Bir Yilda 60 Bin Kisiye Egitim Verdi

Eskisehir’de hizmet veren Odunpazari Halk Egitimi Merkezi 2022 yili içerisinde yaklasik 60 bin ögrenciye egitim vererek Bakanligin belirledigi hedefin 15 kat üzerine çikti.

(ÖZEL) Odunpazari Halk Egitimi Merkezi Bir Yilda 60 Bin Kisiye Egitim Verdi
Odunpazari Halk Egitimi Merkezi, 1 Ocak 2022 tarihinden bugüne kadar bir yilda yaklasik 60 bin ögrencisine egitim verdi. Milli Egitim Bakanligi’nin Halk Egitim Merkezleri için belirledigi hizmet verilen ilçenin nüfusunun yüzde 1’lik dilimine egitim verme hedefini katlayan Odunpazari Halk Egitimi Merkezi, 400 bin nüfusa sahip ilçede 60 bin kisiye egitim vererek yaklasik bölgenin yüzde 15’ine egitim imkâni saglamis oldu. 3 bin kurs ile bir yilda yakalanan ögrenci sayisi, insanlarin merkezden duydugu memnuiyet olarak degerlendirildi. Odunpazari Halk Egitimi Merkezi’ne gelen kursiyerlerin bir kismi gençliginde ögrenmek istedigi meziyetleri edinerek içindeki ukdeyi gideriyor. Bazi kursiyerler ise sosyallesmek için merkezin yolunu tutarken, önemli bölüm ögrenci ise edindikleri bilgiler neticesinde is yeri açip kendi gelirini kazaniyor.

“3 bin kurs ile yaklasik 60 bin kursiyere hizmet verdik”

Yakalanan basari hakkinda konusan Odunpazari Halk Egitimi Merkezi Müdürü Sinan Gülsen, kurslarin egitim alan insanlara olan yararlarindan bahsetti. Önemli bir kesimin kurslardan aldigi sertifika sayesinde kendi paralarini kazandigina dikkat çeken Gülsen, “2022 yilinda toplam 3 bin kurs ile yaklasik 60 bin kursiyere hizmet verdik. Asçiliktan, kuaförlüge, el sanatlarindan, yabancilara Türkçe ögretimine kadar çok genis bir yelpazede hizmet üretmekteyiz. Bu kurslarin iki tür önemi var. Bir tanesi insanlarin nitelikli zaman geçirmesi ve kaliteli zaman geçirmesini amaçlamaktayiz. Digeri ise kazandiklari temel beceriler ile kendilerini istihdam edip gelir düzeylerini artirmalarini amaçliyoruz. Bu yönü ile Halk Egitim Merkezleri önemli bir misyonu gerçeklestiriyor. Insanlarin hayatina örgün egitimden sonra dokuna bilen tek ve özel kurumlar bunlar. Bu yönü ile insanlar hem sertifika kazaniyorlar hem üretiyorlar hem de ürettikleri ile gelir sagliyorlar. Her ay nüfusun yüzde 1’ine hizmet üretmekle yükümlü Halk Egitim Merkezleri, Odunpazari ilçesi ise yaklasik 400 bin nüfusa sahip bir ilçe. Yüzde 15 buçuk olarak hedeflerimize ulasmis durumdayiz. Bu yönüyle de kurumumuz bakanligin hedefledigi rakamin üzerinde bir potansiyeli var” dedi.



“Evde olunca monoton bir hayatimiz oluyor”

63 yasinda olan ve merkezin en sevilen ögrencilerinden olan Bilge Kinay, egitimlerin kendisine olan yararlarina degindi. Evde bos durmanin kendisine monoton bir hayata neden olduguna deginen Kinay, “Dikis dikiyoruz, hocamizin gözetiminde. Hocamizdan sorarak, ögrenerek dikis dikiyoruz. Kalip çikarmayi, cep yapmayi, çesitli ceplerin yapilisini ögrendik. Evde olunca monoton bir hayatimiz oluyor ama buraya geldigimizde arkadaslarla vakit geçiriyoruz” diye konustu.



“Terapi için geldiklerini söylüyorlar”

Odunpazari Halk Egitimi Merkezi El sanatlari ögretmeni Berrin Kavakli, verilen egitime degindi. Egitimin ögrencilere olan birçok yararindan söz eden Kavakli söyle konustu:

“Ev dekorasyonuna yönelik esyalar yapiyoruz. Ham esyalar aldigimiz gibi artik atil duruma gelmis, kullanilmayan ürünleri de boyayarak geri kazandiriyoruz. Bos zamanlarini degerlendiriyorlar, ev ekonomisine katkida bulunuyorlar, yaptiklari ürünleri arkadaslarina ve akrabalarina hediye ederek biraz ekonomi yapmis oluyorlar. Onun haricinde sosyal çevre edinmek için buraya geliyorlar. Genellikle ögrencilerim, terapi için geldiklerini söylüyorlar.”
Kaynak: İHA