Kebabin Baskenti Adana'da Teknoloji, Et Tüketimini Artirdi

Teknolojinin gelismesi, internet ve sosyal medya kullanimiyla birlikte kebabin baskenti Adana’da kendilerini iyi anlatan isletmeciler sayesinde talep artinca günlük 550 küçükbas hayvan kesimi yapilan kentte bu rakam 850’ye kadar çikti. Türkiye’nin dört bir tarafindan hatta yurt disindan bile kebap yemeye gelenlerin oldugu kentte kebap turizmine kapi aralandigi belirtildi.

Kebabin Baskenti Adana'da Teknoloji, Et Tüketimini Artirdi
Teknolojinin gelismesi, internet kullaniminin artmasi ve sosyal medyanin yayginlasmasiyla birlikte tüm sektörlerde oldugu gibi et sektörü de olumlu etkilendi. Pandemiyle birlikte bu süreç hizlanirken pandemi sonrasi baska bir boyuta geçerek sosyal medya sayesinde isletmeler kendi reklamini kendi yapar hale gelince kebabin baskenti Adana’ya günü birlik il disindan hatta yurt disindan bile gelenler olmaya basladi.

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Baskan Vekili Saruhan Yagmur, et tüketiminin yüzde 35 civarinda arttigini belirterek, “Pandemi öncesi 500-550 koyun kesilirken, simdi 800-850 koyun kesimi yapiliyor. Büyükbasta ise pandemi öncesi 150 kesim yapilirken simdi 250 büyükbas kesimi yapiliyor. Bu da teknolojinin gelismesi, internet kullaniminin artmasiyla birlikte insanlarin ete daha çabuk ulasmasindan dolayi oldu” dedi.



"Yüzde 40 kebap satisinda artis oldu"

Pandemiyle birlikte herkesin evine kapandigini, kebapçilarin ise evlere paket hizmeti vermeye basladigini hatirlatan kebap ustasi Ismail Çalikiran, “Bu süreçle birlikte vatandaslar teknolojiyi, interneti, sosyal medyayi daha fazla kullanmaya basladi.

Bu da restoranlarin da internet ve sosyal medya kullanimini artirdi. Bu sayede vatandaslarin önce gözüne hitap edip sonrada tatmalarini sagladik. Böylece daha fazla insana ulasirken, o insanlarin da kebaba yönelmesini sagladik. Bu sayede önceki yillara göre yüzde 40 kebap satislarinda artis oldu” dedi.

Kebap ustasi Metin Dura ise teknolojinin gelismesi, internet ve sosyal medya kullaniminin artmasiyla birlikte Adana’ya kebap turizminin basladigini ifade ederek, “Özellikle sosyal medya kullaniminin artmasiyla birlikte göze hitap edilince vatandaslarin kebaba olan ilgisi daha da artti. Bu nedenle sadece Adana içinden degil diger iller hatta yurt disindan bile kebap yemeye gelenler oluyor. Illerden Adana’ya turlar düzenleniyor. Bu da bizim islerimizi artirdi” diye konustu.

Sosyal medyadan kebabin görselini iyi yaparak insanlarinin canini istettiklerine de deginen Dura, ancak gerçek kebap restorana gelip yendiginde kendini gösterdigini ve iyi kebapçinin bu sekilde ortaya çiktigini kaydetti.

Kaynak: İHA