Kaan Efe Için Sahne Aldilar

Ardahan’da SMA Tip-1 Hastasi Kaan Efe’nin tedavisine destek olmak amaciyla Dursun Akçam Kültür Evi’nde tiyatro gösterimi düzenledi. Bi’nefes Tiyatro Toplulugunun sahne aldigi gecenin geliri, SMA hastasi Kaan Efe’nin tedavisi için kullanilacak.

Kaan Efe Için Sahne Aldilar
SMA Tip1 hastaligiyla mücadele eden 18 aylik Kaan bebege katki sunmak için sahneye çikan ekip oyunun bütün gelirini, Kaan’in tedavisinde kullanilmak üzere yardim kampanyasina bagisladi. Damar içi enjeksiyon yoluyla tek seferde uygulanan ilacin fiyati 2 milyon 125 bin dolar. Ilaç, en pahali SMA tedavisi olarak biliniyor. Bilisim uzmani Mehmet Suat Isikli’nin organize ettigi gecede Ardahanlilarin verdigi destek Kaan Efe’nin tedavisi için kullanilacak.

Bi’Nefes tiyatro toplulugu yönetmeni Metin Alan, ’’SMA hastasi Kaan Efe için gösterilen dayanisma örnegi, Ardahan’in toplumcu ve bir arada yasama kültürünün en üst düzeyde oldugu kent oldugunu gösteriyor. Ekibimiz Kaan Efe’ye destek olayini duyunca hemen kabul etti. Bu güzel geceye katilim saglayan ve destek olan Ardahanlilara çok tesekkür ederim’’ dedi.

Ardahan Üniversitesi Ögretim Görevlisi Doç. Dr. Tayfun Yildiz, ’’Kaan Efe’nin rahatça nefes almasi, yasitlari gibi parklarda gülüp oynamasi için ilacina kavusmasini istiyoruz. Yaklasik 1 yildir devam eden yardim kampanyasina bizde Ardahan ekibi olarak dahil olduk. Kampanya çok sükür yüzde 94 seviyesine kadar ulasti. Son yüzde %6 yi tamamlamaya çalisiyoruz. Ilacini almaya çok az kaldi. Ben ve ekip arkadasim Suat Isikli ve Caner Timur basta olmak üzere çok sayida gönüllü arkadaslarimiz var. Simdiye kadar 5 bebegimizin ilacina kavusmasina katki sagladik. Bi’Nefes tiyatro topluluguna ve kampanyamiza destek olan herkese çok tesekkür ederim.’’

Bilisim uzmani M. Suat Isikli "Eller çogalinca isler azalir ve herkes bütçesi kadar destek olursa bir anda büyük bir gelire ulasmak mümkün. Bizde SMA hastalarina destek için çalisan Ardahan ekibi olarak elimizden geldigi kadar destek saglamaya çalisiyoruz. Ülkemizde tedavisi devlet tarafindan karsilanamiyor. Ücreti çok yüksek ve yurt disinda tedavisi var. Bi’Nefes tiyatro ekibi ile görüsüp destek gecesi düzenlemeyi talep ettik. Hiçbir karsilik ve ücret beklemeden Kaan Efe için ne gerekiyorsa yapalim dediler. Bebeklerimiz için tiyatro gösterimi düzenleyip gelirini Kaan Efe’ye gönderdik. Dursun Akçam Kültür Evi’ne ve bizlere destek veren ilimizin duyarli vatandaslarina, esnaflarina ve memurlarina çok tesekkür ederim." dedi.

Kaynak: İHA