Gençler, Büyüksehir'in 'Bardakta Sicak Çorba' Ikramini Çok Sevdi

Genç dostu Büyüksehir Belediyesi gençlere ve vatandaslara yönelik çalismalar çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nde uzun süredir yürüttügü sicak çorba ikramina devam ediyor. Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi ile Merkez ve Sehir Kütüphanelerinde de sicak çorba ikrami devam ederken ögrenciler sicak çorba ikramini adeta ev sicakligi olarak nitelendirdi.

Gençler, Büyüksehir'in 'Bardakta Sicak Çorba' Ikramini Çok Sevdi
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatiyla ‘Ögrenci ve Genç Dostu Belediye’ sloganiyla ögrencilere yönelik çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi tarafindan, sehirdeki tüm üniversiteler ile Merkez ve Sehir kütüphanelerinde ücretsiz olarak sicak çorba ve çay ikrami yapiliyor. Sicak çorba ikraminda çok memnun olduklarini ifade eden ögrenciler, bu güzel hizmet için Baskan Büyükkiliç’ a tesekkürlerini ileterek, selamlarini gönderdiler.

Büyüksehir Belediyesi KAYTUR tarafindan Erciyes Üniversitesi’nde yillardir yürütülen ‘Sicak Çorba’ hizmetinden duydugu memnuniyeti dile getiren Ali Bostanci, “Çok memnunum sabahlari çok iyi oluyor. Çorbanin lezzeti de gayet güzel. Bu hizmetten çok memnunum. Bu hizmetten ötürü Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ögrenciler için çok iyi bir hizmet oldugunu söyleyen Ebru Özboyraz ise, “Sabahlari çok iyi oluyor. Içimiz isiniyor. Begeniyoruz bu hizmeti” dedi.

Aleyna Eren de Erciyes Üniversitesi’nde ögrenci oldugunu ve sabahlari erken geldiginde sicak çorba ikraminin gayet pratik oldugunu ifade ederek, söyle konustu:

“Kahvalti yapmadigimizda buradan çorba alabiliyoruz. Gayet memnunuz. Çok hosumuza gidiyor. Iyi ki böyle bir hizmet var. Ayrica, bu hizmet için Baskanimiz Memduh Büyükkiliç’a tesekkür ediyoruz.”

Erciyes Üniversitesi’nde ögrencilik yapan Tugba Ercüment ise, “Sabahlari uyanir uyanmaz okula geliyoruz. Kahvalti yapma imkânimiz olmuyor. O yüzden güzel bir hizmet. Sicak çorba özellikle sogukta iyi gidiyor” diye konustu.

Doga Kan ise, ders saatlerinin erken oldugunda ve kahvalti yapmadan çiktiklarinda çorba aldiklarini ve hizmetten ötürü çok memnun olduklarini ifade etti.

Azerbaycan’dan egitim görmeye gelen ögrenciler de, her sabah çorba içtiklerini söyleyerek Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ettiler.

Öte yandan Büyüksehir Belediyesi KAYTUR tarafindan sehirdeki tüm üniversitelerin yani sira Merkez ve Sehir kütüphanelerinde sicak çorba ikrami hizmeti sunuyor. Merkez ve Sehir kütüphanelerinde haftanin yedi günü 09.00 ile 10.30 saatleri arasinda çorba ikrami oluyor.

Davut Efetili ise, Kayseri Merkez Kütüphanesi’nde her sabah yapilan çorba ikramindan memnun oldugunu ifade eden bazi ögrencilerin ebeveynlerinin olmadigini ve sicak çorba ikraminin sanki annesi yapmis gibi oldugunu söyleyerek, sicak çorba ikraminin ev sicakligini verdigini dile getirdi.
Kaynak: İHA