Eskisehir'de 'Türküler Ve Siirler' Konseri

Eskisehir’de düzenlenen ‘Türküler ve Siirler’ konserinde çok sayida sanatseverler ve davetliler katildi.

Eskisehir'de 'Türküler Ve Siirler' Konseri
Eskisehir Anadolu Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan Eskisehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türküler ve Siirler’ konseri, çok sayida sanatseverler ve davetlilerin katilimi ile gerçeklestirildi.

Konserde; Eskisehir türküleri ve çesitli yörelerden türküler seslendirildi. Türküler söylenirken seyirciler sik sik alkisladilar ve söylenen türkülere eslik ettiler.

Konserin açilis konusmasini yapan Dernek Baskani Av. Ahmet Doganses, “Dernek olarak; Türk kültürünü daima canli tutmayi hedeflemekle birlikte, kültürel, sanatsal bilimsel ve milli degerlere duyarli faaliyetleri, Eskisehir’de muhtelif zamanlarda çesitli etkinlikler düzenleyerek gerçeklestiriyoruz. Eskisehir’in kültür ve sanatina katkida bulunuyoruz. Eskisehir kültür ve sanat sehridir. Yüce Türk milletinin; çölde kum tanesi kadar bile olsa, kültürel degerlerine ve ilmine katkida bulunmak bizim için sereftir’’ dedi.

Izleyicilerin begeniyle seyrettigi konserin yönetmenligini sanatçi Seker Aybala yapti. Konser programinda konuk sanatçilar Mehmet Özel, Aytaç Karausta, Ibrahim Oflaz ve üflemeli çalgicilar: Zafer Kiran ile birlikte konsere gelen sanatseverler ve davetlileri türküleri ile sazlari ile costurdular. Konserde; birbirinden güzel Türk Halk Müzigi eserleri ile birlikte, Türk Edebiyatindan seçme siirler seslendirildi. Konser programi, izleyiciler tarafindan tam not aldi. Hatta türküler söylenirken izleyiciler, zaman zaman söylenen türkülere eslik ederek ayakta alkisladilar.

Konser programi sonunda: Dernek Baskani Av. Ahmet Doganses tarafindan, konser programinin yönetmeni Seker Aybala’ya emeklerinden dolayi tesekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA