Bingöl'de Ögrenci Basina Ise 6.3 Kitap Düsüyor

Bingöl Il Milli Egitim Müdürlügü, 389 okula kütüphane kurarken kütüphaneleri toplamda 400 bin kitapla doldurdu.

Bingöl’de egitim ve ögretim gören 60 bin 466 ögrenci için 389 okula kütüphane kuruldu. Bazi okullarin kütüphaneleri ev ortamindan daha lüks ve renkli görüntüler olustururken okullardaki kitap sayilari da 196 binden 400 bine ulasti. Hem hafta içi hem de hafta sonu ögrencilerin yani sira vatandaslarinda faydalanabilecegi kütüphaneleri ögrenciler neredeyse hiç bos birakmiyor.

Cumhuriyet Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesini ziyaret eden Il Milli Egitim Müdür Halil Yücel, “Kütüphanesiz Okul Kalmasin” Projesi çerçevesinde çalismalara araliksiz devam ettiklerini söyledi.

Yücel, ’’Okullarimizda bulunan kütüphanelerin iyilestirilmesi ve güncellenmesi noktasinda çalismalar yaptik. Il genelinde 6 ay öncesinde 196 bin adet kitabimiz var iken suan bunu 400 bine yaklastirmis bulunuyoruz ve bu da bize mutluluk veriyor. Ögrenci basina yaklasik 6.3 kitap düsüyor. Amacimiz bunu daha üst sevilere ulastirmak. Kitap önemli, kitap okuyan insan özgür insandir, hayalleri zengin insandir. Bizde gelecegimizi imar eden gençlere yatirim yapiyoruz ve burada hem hafta içi hem de hafta sonu çocuklarimiz kitap okumaya devam ediyorlar’’ dedi.



’’Evimizde olmayan konfor kütüphanelerde mevcut’’

Kütüphanelerin konforlu bir sekilde yapildigini ifade eden Yücel, ’’Belki evimizin içinde olmayan konfor kütüphanede mevcut. Kütüphanelerimiz ayni zamanda bir yasam merkezi sadece kitap okumak degil aktiviteler olsun, ders çalisma imkani olsun, bunlar kütüphanelerimizde uygulaniyor. Kütüphanelerimiz sadece okulda okuyan ögrencilerimize degil mahallede ve disarida bulunan tüm vatandaslarimiza açik, vatandaslarimizda buradan istifade etmektedirler’’ diye konustu.

Cumhuriyet Kiz Anadolu Lisesi ögrencilerinden Hayrunisa Yüzyil, her firsatta kütüphaneye geldigini dile getirerek, ’’Sinava hazirlanirken kitap okumayi da gözardi etmiyoruz. Böyle bir kütüphane ortaminda hem ders çalisma hem kitap okumak bence her ögrencinin yapmasi gereken bir sey. Okulumuzdaki kitap çesitliligi çok fazla. Her konuda kitap bula biliyoruz. Fenni olsun dini olsun her türden kitabimiz var burada. 2 yildir açildi kütüphanemiz ve 6 bin 500 kitabimiz bulunmakta. Bos zamanlarimizda olsun, teneffüs aralarinda olsun hep kütüphanemizdeyiz, çok seviyoruz bu ortami. Çok renkli ve eglenceli zamanlar geçire biliyoruz burada. Herkesi buraya davet ediyoruz!! seklinde konustu.

Ögrencilerden Berfin Demir ise “Kütüphanemiz 2 yildir açik, burada çesitli kitaplar var. Kütüphanemizi 5’inci siniftan 12’nci sinifa kadar tüm ögrenciler kullaniyor. Kütüphanemizi teneffüslerde ögle aralari ve hafta sonlari sürekli kullaniyoruz. Burada her çesitten kitap var, her kesime hitap edecek kitap var. Kütüphaneye katkisi olan herkese çok tesekkür ederiz. Kütüphane sadece ögrencilere degil herkese açik, vatandaslarimiz gelip burada kitap okuya bilir” dedi.

Ögrencilerden Mukadder Zengin de ’’Çok genis, ferah ve renkli olmasinin yani sora çok sayida çesitli kitap barindiriyor kütüphanemiz. Her yastan ve her alandan insanlara hitap edecek kitaplarimiz var insanlar buraya gelip buradan faydalana bilirler. Herkesi okumaya, ögrenmeye, ilim ve irfan sahibi olmaya, daha güçlü bir Bingöl, daha güçlü bir Türkiye’ye tasimak için herkesi davet ediyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA