Beyoglu Sinema Akademisi Ögrencileri Sertifikalarini Aldi

Beyoglu Sinema Akademisi’nde egitimlerini tamamlayan ögrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarini aldi. Katilimcilara sertifikalarini veren Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Bize düsen genç yeteneklere, bir seyler yapmak isteyenlere bir katki sunabilmektir” dedi.

Beyoglu Sinema Akademisi Ögrencileri Sertifikalarini Aldi
Beyoglu Belediyesi tarafindan düzenlenen Beyoglu Sinema Akademisi’nde sertifika dagitim töreni düzenlendi.

Akademi Beyoglu’ndaki programa Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve ünlü Yönetmen Dervis Zaim’in yani sira çok sayida ögrenci ve sinemasever katildi.

Ünlü Yönetmen Dervis Zaim’in söylesisiyle baslayan programa özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdigi görüldü.

137 kisinin katildigi 8 haftalik programda ögrenciler, oyunculuk-yönetmenlik ve senaryo egitimlerini ünlü oyuncu ve yönetmenlerden aldi. Derslerin bir kismi Fitas Sinemasi ve Fransiz Kültür Merkezi gösteri salonlarinda gerçeklestirilerek, programa katilanlara sinema dünyasindaki önemli filmlerin tahlillerini yapma firsati sunuldu. 8 haftalik egitimin sonunda ögrenciler sertifika almaya hak kazandi.

“Bize düsen genç yeteneklere, bir seyler yapmak isteyenlere bir katki sunabilmektir”

Sertifika programinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Umarim iyi bir sertifika dönemi olmustur. Insallah bundan sonra da bu çalismalarimiz devam edecek. Elbette ki bu sertifikalar birer katilim belgeleri ama burasi sizin, Beyoglu Belediyesi sizin. Kültür-sanat bölümünde fikirleriniz, projelerinizle Beyoglu Belediyesi sizin, bunu bilmenizi isterim. Sonuçta belediye halkin, milletin belediyesidir. Bize düsen sizin gibi genç yeteneklere, bir seyler yapmak isteyenlere bir katki sunabilmektir. Evet, Beyoglu’ndayiz. Yesilçam dediginiz hemen 50 metre ilerimizde olan bir bölge. Türk sinemasinin dogum yerinde, ana rahmindeyiz. Ilk sinemanin oynandigi yer, filmin oynandigi yer Lumiere Kardesler 1895’li yillar. 1900’lü yillarda yani Avrupa’yla ayni dönemde Beyoglu’na sinema geliyor. Türkiye’ye sinema geliyor. Ayni sekilde tiyatroda da yine ayni sekilde ilk oyun Darülbedayi’de. Dolayisiyla Beyoglu kültür, sanat, sinema, tiyatro, müzik simdi yeni trendiyle beraber turizm merkezi, rektörlügü, dekanligi, ofisi olmak sekliyle yaklasik 26 üniversitenin de irtibatli oldugu bir yer. Dolayisiyla Beyoglu gençlerin sehri” dedi.

Yildiz konusmasini, “Simdiden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize emanet ettigi Cumhuriyetin ilaninin, yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yili 2023’ün, ona da birkaç gün sonra hep birlikte merhaba diyecegiz. Hepinize hayir, saglik ve esenlik getirsin diyorum. 2023 simdiden kutlu olsun diyor, hepinize tekrar sevgiler, saygilar sunuyorum” sözleriyle noktaladi.

Haydar Ali Yildiz’in konusmasinin ardindan sertifikalar sahiplerine verildi.

Kaynak: İHA