Ayvalik'ta Yunus Baliginin Sürat Teknesi Ile Yarisi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, güzel havanin tadini küçük sürat teknsiyle denizde çikarmak isteyen Birlik Ortopedik Engelliler Dernegi (BOED) Genel Baskani Güler Çapraz Özlemis, esi Burhan Özlemis’e sevimli bir yunus baligi eslik etti.

Ayvalik'ta Yunus Baliginin Sürat Teknesi Ile Yarisi
Yeni Cunda Köprüsü’nün hizmete girmesiyle ortaya çikan akinti sonucunda hizla temizlenmeye baslayan Ayvalik Körfezinde, son yillarda yunus baliklari siklikla görülmeye baslandi.

Geçtigimiz yil bir yunus baliginin sahil bandindaki gezi teknelerinin samandirasiyla oyunlar oynamasinin dron kameralarina yakalanmasinin ardindan, bir kano sporcusunun yunuslarla yarismasi gibi ilginç haberlerin yayinlandigi Ayvalik’ta bu kez Özlemis çifti sürat tekneleriyle yarisan sevimli bir yunusun görüntülerini çekti.

Ayvalik Birlik Ortopedik Engelliler Dernegi Genel Baskani Güler Çapraz Özlemis, ilçenin taninmis esnaflarindan esi Burhan Özlemis ile kendilerine ait küçük bir sürat teknesiyle güzel havanin Ayvalik Körfezi içerisinde tadini çikarmak istedi. Tavuk Adasi yakinlarinda teknenin etrafinda suyun üzerine çikip, atlayan ve tekne ile yarisan yunusu fark eden Özlemis çifti önce sasirdi sonra da bu sevimli deniz canlisiyla yarismaya basladi.

Teknenin etrafinda turlar atan ve sik sik su yüzüne siçrayip, yeniden denize atlayarak Özlemis çiftini adeta selamlayan yunusun sevimli halleri ise cep telefonuyla görüntülendi.

Denizde yasadiklari anlarin görüntülerini kendisine ait sosyal medya sayfasinda paylasan BOED Genel Baskani Güler Çapraz Özlemis, sevimli deniz canlisinin hareketlerinin kendilerine adeta yasam enerjisi saçtigini söyledi.

Kaynak: İHA