Ardahan Eksi 16,7 Açiklamasi Sibirya Soguklari Hayati Olumsuz Etkiliyor

Soguk havanin etkisiyle bazi göl ve derelerin dondugu kentte, yollardaki buzlanma nedeniyle de ulasim güçlükle saglaniyor.

Ardahan Eksi 16,7 Açiklamasi Sibirya Soguklari Hayati Olumsuz Etkiliyor
Soguk hava nedeniyle araçlarin camlari buz tuttu, agaç ve bitkilerin üzerinde kiragi olustu. Kiragiyla essiz bir görünüme kavusan agaç ve bitkiler, kartpostallik görüntüler olusturdu. Ardahan’da Sibirya soguklari yasami olumsuz etkiliyor.

Soguklardan dolayi disarida duramadiklarini söyleyen Metin Yilmaz, "Kuru ayaz var. Disarida duramiyoruz. Son zamanlarda hava çok iyiydi. Kar yagisiyla birlikte soguklarda basladi.

Disarisi çok soguk, su an hissedilen hava sicakligi eksi 20 ile 25 derece. Disarida duramiyoruz. Sokak hayvanlari bile üsüyor. Her yer buz tutmus ve burada isinmak çok zor. Dogalgazi en az 45 ile 50 derecede yakiyoruz. Ama fiyatlar pahali oldugu için birçok insan dogalgazi da açamiyor" dedi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede gece en düsük hava sicakligi, sifirin altinda olmak üzere 16,7 ile Ardahan merkezde yasanirken, Göle ilçesinde eksi 16,6, Hanak’ta eksi 11,3, Çildir’da eksi 8,9, Damal’da eksi 9,7, Posof’ta ise eksi 6,6 derece olarak ölçüldü.
Kaynak: İHA