Mugla-Denizli Karayolunda Çalismalar Sürüyor

Mugla’nin karayolu altyapisinin gelistirilmesi çalismalarinda gelinen son durum Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda degerlendirildi.

Mugla-Denizli Karayolunda Çalismalar Sürüyor
Mugla ve Denizli illerini birbirine baglayan karayolunun ayni zamanda Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm destinasyonlarini ulasima sagladigi, özellikle yaz aylarinda artan trafik ile birlikte yolun tamaminin bitümlü sicak karisim haline getirilmesinin kuzey güney aksinin bütünlügünün saglanmasi, trafik can ve mal güvenliginin, trafik sürüs konforunun ve yakit ekonomisinin saglanmasi açisindan önemli oldugu belirtildi.

74 kilometre uzunlugundaki Mugla-Kale karayoluna yapilacak tesviye, sanat yapilari, köprü, üstyapi isleri ile yolun tamaminin bitümlü sicak karisim haline getirilmesi islerinin yaklasik 2 milyar 335 milyon lira tutacagini belirten Mugla Valisi Orhan Tavli, “Yol çalismalarinda su ana kadar 12 km bölünmüs yol bitümlü sicak karisim haline getirildi.

Ekiplerimiz islerini en kisa sürede tamamlamak için çalisiyorlar” dedi.

Mugla-Denizli Kale yol çalismasiyla iliskili olarak yolun baslangici olan Kötekli kavsagina farkli seviyeli kavsak yapilarak trafik yükünün hafifletilecegini belirten Vali Orhan Tavli “Karayollarimizi Mugla’miza yakisir konforda ulasimi saglayacak standartlara yükseltiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA