Kopan Parmagi Göbeginde Yeniden Büyütüldü

Sivas’ta geçirdigi bir kaza sonucu basparmaginin yarisini kaybeden hastanin kopan parmagi, basarili bir operasyonla 3 haftalik süreçte göbeginde yeniden büyütüldü.

Kopan Parmagi Göbeginde Yeniden Büyütüldü
Sivas’ta bir süre önce geçirdigi kazada sol el basparmaginin bir kismini kaybeden Caner Sakrak (19), Sivas Devlet Hastanesinde basarili bir operasyonla 3 haftalik sürecin ardindan basparmagina yeniden kavustu. Parmagini tamamen kaybetme riski ile karsi karsiya olan Sakrak’in kopan parmagi, Op. Dr. Halid Atasoy tarafindan göbegine dikilerek yeniden büyütüldü. Hastanin göbegiyle birlestirilen yarali parmakta 3 haftalik süre içerisinde kaybedilen doku yeniden olustu. Geçtigimiz günlerde göbekten ayrilan parmagin hareket fonksiyonlarini geri kazandigi görüldü.

Gerçeklestirdigi ilginç yöntemle hastanin parmagina geri kavusmasini saglayan Op. Dr. Halid Atasoy, fonksiyonlarini kaybetmeden parmagi kurtardiklarini belirterek, “Hastamizin yaklasik 6 hafta önce yaralanmasi oldu. Parmagi orta kismindan itibaren tamamen kopmustu. Bize ilk geldiginde yaralanmanin 8. saatindeydi. Ilk etapta parmagi yerine diktik. Çok parçali bir yaralanmasi oldugu için 2. haftanin sonunda parmakta kararma oldu. Parmakta fonksiyon kaybi ve kisalma olmamasi için parmagi hastanin göbegine gömdük. Buradaki dokuyu karninda yasattik. Iç kisimlari yeniden bagdastirdik. Basparmak fonksiyonlari çok önemlidir. Parmagin hareket fonksiyonlarini kaybetmeden parmagi kurtarmis olduk” dedi.



Üç hafta parmagi göbeginde yasadi

Caner Sakrak ise umudunu yitirmisken yeniden parmagina kavusmanin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, “Kazadan sonra acil bir müdahale ile ameliyat yapildi. Hiç umudum yoktu. Ilk ameliyattan sonra parmagimin ucu siyahlasmaya basladi.

Parmagimi kesin kaybettigimi düsündüm. Hocamiz yeni bir müdahale yapilabilecegini söylediginde yeniden umutlandim. Sag olsun hocam da umudunu kesmedi. Parmagimi karnima gömdüler. Zor bir operasyon oldu. Simdi parmagim çok iyi, gayet mutluyum. Hocama ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Tedavi sürecinde Caner Sakrak ile ilgilenerek yaranin enfeksiyon kapmasini önleyen hemsire Ayse Kavurmaci, “Hastamiz 3 hafta klinigimizde yatti. Bu süreçte enfeksiyon kapmamasi çok önemliydi. Gerekli hassasiyetleri gösterdik ve enfeksiyon kapmasini önledik. Sagligina kavusmasi, parmagini yeniden kullanabilmesi ve doktorumuzun basarisi bizleri de çok mutlu etti” diye konustu.

Kaynak: İHA