Büyüksehir'den Özel Tiyatrolara Büyük Destek 'Can Suyu Projesi'

Özel tiyatrolar “AST Dogu Garaji Kültür Merkezi Performans Sahne’de” izleyicisiyle bulusuyor

Büyüksehir'den Özel Tiyatrolara Büyük Destek 'Can Suyu Projesi'
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Dogu Garaji Kültür ve Ticaret Merkezi’nde hizmete giren 200 koltuk kapasiteli Antalya Sehir Tiyatrolari Performans Sahne, Antalya’da tiyatro severler ile bulusan özel tiyatrolara ‘’Can Suyu’’ oldu. Antalya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari, Performans Sahne’yi özel tiyatrolara ücretsiz olarak tahsis ederek, kira gelirlerinin çok yüksek oldugu bir dönemde özel tiyatrolarin oyunlariyla seyirciyle bulusmasini sagliyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Dogu Garaji Kültür ve Ticaret Merkezi’nde Antalya’ya kazandirdigi 630 kisilik Büyük Sahne ve 200 kisilik Performans Sahne ile tiyatro severler yeni iki önemli sahne kazandi. Antalya Büyüksehir Belediyesi, 200 koltuk kapasiteli Performans Sahne’yi Antalya Sehir Tiyatrolari’nin yani sira Antalya’da faaliyet gösteren özel tiyatrolara ücretsiz olarak tahsis ediyor. Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür’ün ‘‘Can Suyu’’ olarak adlandirdigi bu proje ile Özel Tiyatrolarin rahat nefes almasina katki saglayan Antalya Büyüksehir Belediyesi, sehrimizde üretmeye devam eden fakat yüksek kira giderleri sebebi ile zorluk yasayan tüm tiyatrolari destekliyor. Kira fiyatlarinin çok yüksek oldugu bu dönemde özel tiyatrolarin oyunlarini sahnelemesi için firsat sunuyor.

Özel tiyatrolarimiz çok memnun kaldi

Antalya Sehir Tiyatrolari Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Avrupa kentlerinde kurum tiyatrolarindan daha güçlü özel tiyatrolarin oldugunu söyledi.

Mehmet Özgür, “Birçok Avrupa ülkesinde özel tiyatrolara oyunlarinin sahnelemeleri için ücretsiz tahsis edildigini gördüm. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek’in destegi ile Performans Sahne’nin kapilarini özel tiyatrolara açma karari aldik. Özel tiyatrolarimiz ile bir araya geldik, Can suyu projesini anlattik, son derece memnun kaldilar. Özel tiyatrolarimiz, seçici kurula sunduklari projelerin provalarini Performans Sahne’de yapabilecek, oyunlarini oynayabilecekler. Özel tiyatrolarin belini büken en büyük harcama kalemi kira giderleridir. Büyüksehir Belediyesi bu destekle özel tiyatrolarin kira giderini düsünmek yerine oyunlarina odaklanmalarina katki sunuyor” dedi.



Özel tiyatrolarin gelismesini en çok AST ister

Antalya’da özel tiyatrolarin gelismesini en çok AST’nin istedigini aktaran Mehmet Özgür, “Bu kentte nitelikli tiyatrolar yapabilirsek hem tiyatro severler hem de meslegini icra eden oyuncu arkadaslarimizin büyük kazanci olacak. Çok güç sartlarda bu meslegi yapmaya çalisan özel tiyatrolar var. Bu tür katkilarla özel tiyatrolarin gelismesini istiyoruz. Özel tiyatro sayisi artarsa veya güçlerini birlestirirse daha büyük projelere imza atacaklardir. Bu kent hizla büyüyor. AST olarak bir noktaya kadar yetebiliriz. Antalya’da daha fazla oyunun çikmasi ve izlenmesi en büyük arzumuzdur” diye konustu.



Performans sahne özel tiyatrolarin

Büyüksehir Belediyesi’nin “Can Suyu Projesi” ile AST Dogu Garaji Kültür ve Ticaret Merkezi Performans Sahne de simdilik, Avangart Sahne, Antre Sahne, Kirmizi Kalem, Baküs Sahne, Tiyatro Duo, Num Perform ve Antalya Gençlik Tiyatrosu gibi birçok özel tiyatro, oyunlariyla Antalyali izleyicileriyle bulusuyor.
Kaynak: İHA