Büyükçekmece'de Kentsel Dönüsümü Yapilan 32 Yillik Binanin Tasiyici Kolonlarindan Deniz Kabuklari Çikti

Büyükçekmece’de kentsel dönüsüm çalismalari çerçevesinde yikimi yapilan binanin kolonunda elle parçalanabilen betonun içerisinde deniz kabuklari görüldü.

Büyükçekmece'de Kentsel Dönüsümü Yapilan 32 Yillik Binanin Tasiyici Kolonlarindan Deniz Kabuklari Çikti
Büyükçekmece Belediyesi tarafindan yapilan kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Çalismalar çerçevesinde 3 bloktan olusan 21 konutlu sitede yikim islemi gerçeklestirildi.

Yikimi Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’de yerinde takip etti. 32 yillik binanin tasiyici kolonlarinda çikan beton parçasi görenleri hayrete düsürdü. Normalinden çok daha düsük kalitede olan betonun içerisinde deniz kabuklari bulunurken elle ise kolay bir sekilde parçalandigi görüldü.

Büyükçekmece Belediyesi’nin kentsel dönüsüm çalismalarina araliksiz devam edecegi de ögrenildi.

“Büyükçekmece’de kentsel dönüsüm tüm hiziyla devam ediyor”

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “Birkaç gün önce gece saat 04.00 siralarinda depremle uyandik. Büyükçekmece’de kentsel dönüsüm tüm hiziyla devam ediyor. 1999 depremini yasadiktan sonra bütün bilim insanlari, Istanbul’u büyük bir depremin sarsacagini ve büyük zayiatlarin olacagini söylüyor. Dolayisiyla planlarimizi projelerimizi, 2000 yilindan itibaren yeniden düzenledik. Bugüne kadar depremde yikilabilecek 40 binden fazla konutumuzu yeniledik. Bugün de 3 bloktan olusan 21 konutu yikiyoruz ve 21 aileyi de kurtariyoruz. 2023 yilinin sonuna kadar Büyükçekmece’de depreme karsi tehlike arz eden binalarin %85’inin ortadan kaldirildigini göreceksiniz. 2024 sonuna kadar ise hedefimiz tamamen yok edilmesi ve sehrin yenilenmesidir” dedi.



“Kumburgaz’da, depremde çok sayida mal ve can kaybi olacagini biliyorum”

Kumburgaz’daki imar planlari ile ilgili konusan Baskan Hasan Akgün, “Kumburgaz sahillerinde imar planlarimizin Büyüksehir Meclisi tarafindan henüz çikartilmamis olmasi ise belimizi bükmektedir. Orada olacak depremde çok sayida mal ve can kaybi olacagini biliyorum. Büyüksehir Belediye Meclisi artik bu görevi yapmayacagini bize bir bakima ima etmistir. Artik 2024 seçimlerinden sonra bakacagiz” seklinde konustu.

“Yiktigimiz binalarin tamami deniz kabukluydu”

Binanin tasiyici kolonlarinin kalitesizligini göstermek için betonlari eline alarak kiran Baskan Akgün, “ Yiktigimiz binalarin tamami bu sekilde. Zaten çimentolarinda da deniz kabuklari gözüküyor” diye konustu.

Kaynak: İHA