Agzi Bagli Çuvalda Bulunan 8 Yavru Köpek Ve Sütannesi Gözetim Altina Alindi

Eskisehir’de demiryolu isçileri tarafindan agzi bagli çuval içeresinde fark edilen 8 köpek yavrusu ve sütannesi Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’ne getirilerek gözetim altina alindi.

Agzi Bagli Çuvalda Bulunan 8 Yavru Köpek Ve Sütannesi Gözetim Altina Alindi
Geçtigimiz gün demiryolu çalisanlari, Eskisehir-Ankara çevre yolu üzerindeki Beylikova sapaginda, agzi bagli çuvaldan köpek sesi duymalari üzerine açtiklari torbadan 8 adet yeni dogmus yavru köpegi kurtardi. Yavrular yeni dogum yapan bir baska köpegin yanina verildi.

Yasananlarinin ardindan sütannelik yapan köpek ile sahiplendigi 8 yavru Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’ne getirildi.

Yavrular burada saglik kontrollerinin ardindan sicak ve kuru bir alana alindilar. 45 günlük olana kadar veteriner hekimlerce siki bir gözetim altinda olacak olan yavrular, daha sonra sahiplendirilecekler. Sütannenin diger yavrulari da Eskisehir’e getirildi.



“Gerekli tedavileri ve bakimlarini devam ediyoruz”

Yavru köpeklerin ve annenin bakimini yapan Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’nde görevli veteriner hekim Bayram Can Çetin, konula ilgili konustu.

Bahse konu yavru köpeklerin ve sütanne hakkinda bilgi veren Çetin, “Çuval içerisine konulan ve atilan 8 yavru köpek dün aksam Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’mize gelmistir. Duyarli vatandaslarimiz sag olsunlar, sütanne de bulummuslar. Annede kabul etti su anda emziriyor. Bizde burada gerekli tedavileri ve bakimlarini devam ediyoruz. 45 günlük olduklarinda sahiplendirilecekler ve anne kisirlastirilacak. Kisirlastirma isleminin ardindan bölgesine geri salinacak. Su anlik bir saglik problemleri görünmüyor. Önceligimiz anne çünkü yavrulara bakacak olan da anne. Islak bir zemin olmamasi gerekiyor. Malum havalar soguk, soguktan korumamiz için sicak bir barinak olmasi gerekiyor. Gerekli olursa disaridan süt tozlari ile takviye yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA