Uyusturucu Imali Için Evini Seraya Çeviren Zehir Tacirlerine Jandarma Göz Açtirmadi

Ankara’da jandarma ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik düzenledigi iki ayri operasyonda 4 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan bir zanlinin evini uyusturucu imali için seraya çevirdigi belirlendi.

Uyusturucu Imali Için Evini Seraya Çeviren Zehir Tacirlerine Jandarma Göz Açtirmadi
Ankara Il Jandarma Komutanliginca, uyusturucu ticaret ve imalatinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalismalar çerçevesinde, 20 Aralik 2022 tarihinde Sereflikoçhisar ilçesinde yapilan incelemeler, arastirmalar ve alinan istihbari bilgiler dogrultusunda; F.K., N.K. ve S.K. isimli sahislarin ev ve eklentilerinde uyusturucu madde imal ettigi bilgisine ulasildi. Sereflikoçhisar Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde sahislarin ev ve eklentilerinde yapilan arama sonucunda; 1,7 kilogram kubar esrar, 585 adet kenevir tohumu, 1 adet terazi, 3 adet ruhsatsiz-yivsiz av tüfegi, 1 adet belgesiz kurusiki tabanca, 22 adet 9 milimetre çapinda tabanca fisegi ve 36 adet av tüfegi fisegi malzemeleri ele geçirildi.

Malzeme ve maddelere el konuldu, 1 kisi tutuklandi

Çankaya’da yapilan incelemeler, arastirmalar ve alinan istihbari bilgiler dogrultusunda ise; E.H. ve L.O. isimli sahislarin ev içerisinde iklimlendirme sistemi kullanarak uyusturucu madde imal ettigi bilgisine ulasildi. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, sahislarin farkli adreslerde bulunan evlerinde yapilan aramada; 6 kök kenevir (marijuana), 20 gram kubar esrar, 1 adet iklimlendirme çadiri, 5 adet sivi bitki besini ve organik gübre, 2 adet fan, 3 adet isik, 2 adet zamanlayici priz ve 1 adet dijital termometre ele geçirildi.

Bahse konu 2 olayda uyusturucu maddelere ve malzemelere el konularak, toplam 4 sahis hakkinda adli islem baslatildi. 1 sahis tutuklanarak Sereflikoçhisar Cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA