Soguk Havada Çocuklara Sicak Pizza Ikrami

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki bir pizza firmasinin subesiyle Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi görevlileri, Saritas köyündeki çocuklara pizza sürprizi yapildi.

Soguk Havada Çocuklara Sicak Pizza Ikrami
Yüksekova’daki bir pizza firmasiyla Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi görevlileri, sehir merkezinden uzak yasayan çocuklarin ulasamadigi tatlari tatmasina ön ayak olmaya ve çocuklarin gönüllerine dokunmaya devam ediyor. Pizza sirketi ile dernek üyelerinin Saritas köyünün meydaninda kurduklari stantta soguk havaya aldiris etmeden 150 çocuga sicak pizza dagitti.

Pizza firmasinin sube yetkilisi Tuncay Tekirdag, Yüksekova Ekolojik Kültürel ve Dagcilik Spor Dernegi ile birlikte gerçeklestirmek istedikleri ortak projenin birinci adimi olan bu etkinligi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu projenin asil amaci, sehir merkezine uzak olan köylerimizdeki ögrencilerimize ulasmak ve bizim için degerli olduklarini hissettirmektir. Biz böyle etkinliklerle çocuklarin sevindigini görmek, aslinda bizleri dünyanin en mutlu insani yapiyor diyebiliriz. Çocuklarin yüreklerine dokunmak ve her sey çocuklar için baslattigimiz proje ile sinirda bulunan yemek kültürü içerisinde pizzanin ne oldugunu bilmeyen çocuklara ulasmak ve yüreklerine dokumaya çalisiyoruz. Farkindalikla böyle güzel projeler üretecegiz. Projemize destek vermek isteyen hayirsever ve gönüllü arkadaslari da bekliyoruz. Simdiden herkese tesekkür ediyoruz’’ dedi.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi Baskani Suat Öztekin ise bu hafta yürüyüs ve tirmanis disinda farkli bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, “Bugün de Van, Hakkari ve Yüksekova arasindan kalan Saritas köyümüze gelerek çocuklara sürpriz yaptik. Çocuklarimizin yüzlerindeki gülümsemelere bir katkida bulunmak istedik. Bu etkinlikte katkilari bulunan dernek üyelerimiz ve pizza firmasinin sube yetkilisi Tuncay Tekirdag’a sükranlarimi sunuyorum. Bu tür projelerimiz devam edecektir’’ ifadelerini kullandi.

Yaptiklari örnek davranistan dolayi emegi geçenlere tesekkür eden köy sakini Melik Bilici de, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Biz her yere uzak düsüyoruz. Ister istemez çocuklarimiz da bazi seylerden uzak kaliyor. Bugün arkadaslar Yüksekova’dan gelip çocuklarimiza sürpriz gerçeklestirdiler. Soguk havaya ragmen çocuklarimiza sicak pizza ikram edildi. Bu güzel etkinlik için hepsine tek tek tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA