Samsun'da Berber Fiyat Tarifesine Düzenleme

sakal yikamali ücreti 80 TL’den 120 TL’ye çikti.

Samsun'da Berber Fiyat Tarifesine Düzenleme


Artan maliyetler ve masraflar sonrasinda Samsun’da berber fiyat tarifesine zam yapildi. Saç-sakal yikamali fiyati 80 TL’den 120 TL’ye, damat tirasi 300’den 600 TL’ye ve saç boyama islemi ise 150 TL’den 300 TL’ye yükseldi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Haci Eyüb Güler ve Samsun Berberler Odasi Baskani Zabit Pilan imzali yeni tarife, berberlere dagitildi. Yeni tarifedeki fiyatlari vatandaslar pahali bulurken, berberler ise eski fiyatlarin kendilerini kurtarmadigini söyledi.



“Eski fiyatlar ile asgari ücretin altinda kazaniyorduk”

Özellikle berber kalfalarinin eski tarifedeki fiyatlarla kazanç saglayamadigini ifade eden berber Servet Çetin ise “Daha önceden saç tirasindan 40-50 TL aliyorduk. Son zamanlarda kullandigimiz malzemelerin fiyati artti, elektrik, su fiyatlari artti, dükkan kiralari artti. Biz de zam yapmak zorunda kaldik. Yeni tarifeye göre saç tirasindan 70 TL alacagiz. Saç-sakal tirasindan 80 TL aliyorduk bundan sonra 120 TL alacagiz. Bazi vatandaslar fiyatlari pahali buluyor. Eskiden fiyatlarimiz kurtariyordu ama son zamanlarda kurtarmamaya basladi.

Bir berber asgari ücretle geçinmiyor ama eski tarifeye devam etseydik asgari ücretin altinda kalmis olacaktik. Özellikle kalfalarin gelirleri asgari ücretin altinda kalacakti. O yüzden fiyatlara zam yapmak zorunda kaldik” diye konustu.



Yeni berber fiyat tarifesi

Uygulamaya konulan yeni fiyat tarifesine göre sakal tirasi 40 TL, saç tirasi 70 TL, saç tirasi (yikamali) 80 TL, saç-sakal tirasi 100 TL, saç-sakal (yikamali) tirasi 120 TL, saç yikama-fön 35 TL, biyik boyama 50 TL, sprey-jöle-epilasyon-friksiyon-briyantin kullanimi 20 TL, cilt bakimi 75 TL, manikür 70 TL, pedikür 80 TL, saç boyama 300 TL, agda (komple yüz) 70 TL, perma 150 TL ve damat tirasi da 600 TL olarak belirlendi.
Kaynak: İHA