17 Yillik Çifte Cinayeti Gözyaslariyla Reddeden Sanik Açiklamasi 'Manen Hapis Yatiyorum'

Kocaeli’nde 2005 yilinda islenen çifte cinayetin sanigi, yakalandiktan 17 yil sonra yargilandigi davada gözyaslari içinde suçlamalari reddetti. Sanik, "Bu olayin sahidiyken faili durumuna getirildim. Allah’a yemin olsun 17 senedir manen hapis yatiyorum. Benim ve ailemin hayati tehdit altinda oldugu için sahit oldugum olayi anlatamadim. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanigin "kasten öldürme" suçundan iki kez müebbet hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

17 Yillik Çifte Cinayeti Gözyaslariyla Reddeden Sanik Açiklamasi 'Manen Hapis Yatiyorum'
Hakkinda "kasten öldürme" suçundan dava açilan sanik Namik Elvan’in Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya sanik Namik Elvan, avukati ve öldürülen is adamlarinin aileleri katildi.

Suçlamalari reddederek gözyaslari içinde savunma yapan sanik Namik Elvan, "Insanin yakin dostuna kursun sikmasi mümkün degildir. Bu olayin sahidiyken faili durumuna getirildim. Allah’a yemin olsun 17 senedir manen hapis yatiyorum. Cinayeti gerçeklestiren ben degil Tuncer’di. Benim ve ailemin hayati tehdit altinda oldugu için sahit oldugum olayi anlatamadim. Bütün ailem maddi ve manen zor durumdadir. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.



Iki kez müebbet hapis

Mahkeme heyeti, sanik Namik Elvan’in Hasan Hallaç ile Süleyman Acar’a karsi islemis oldugu “kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

Olay, 2005 yilinda Izmit Sepetçiler köyü Tas Ocaklari mevkiinde meydana geldi. Is adami Hasan Hallaç ile Süleyman Acar kursunlanarak öldürüldü, cesetleri ise sarampole yuvarlandi. Hasan Hallaç’a ait araç ise kanli bir sekilde Gebze’de yol üstünde terk edilmis vaziyette bulundu. O dönemde faili meçhul olarak kalan dosya, 17 yil sonra tekrar açildi. Yapilan arastirmada cinayetle baglantili oldugu degerlendirilen 4 kisi tespit edildi. Bunlardan Tuncer O.’nun 2020 yilinda dogal yollarla öldügü tespit edildi. Ekipler Düzce ve Usak’ta yaptigi operasyonla süpheli 3 kisiyi gözaltina aldi. Alinan ifadelerinin ardindan 2 sahis serbest birakilirken, Namik Elvan (56) ise çeliski ifade vermesi sebebiyle çapraz sorguya alindi. Ifadesinin ardindan Namik Elvan, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA