Bayburt'ta Gökyüzü Gözlem Etkinligine Yogun Ilgi

Il Milli Egitim Müdürlügü ve Atatürk Üniversitesi tarafindan düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Etkinligi"ne katilan vatandaslar teleskopla Bayburt semalarindaki gök cisimlerini inceledi.

Bayburt'ta Gökyüzü Gözlem Etkinligine Yogun Ilgi
Atatürk Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafindan gündüz saatlerinde Bayburt’ta görev yapan ögretmenlere yönelik Temel Astronomi ve Teleskop Kullanimi Semineri verildi.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ögretmenlere verilen seminerleri ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, ögretmenlerle birlikte teleskop kurulumu ve gözlem etkinligine katildi.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Cahit Yesilyaprak, Arastirma Görevlisi Hüseyin Er ve Dr. Ögr. Burak Batuhan Gürbulak’a nazik ziyaretleri ve engin paylasimlari için sükranlarini sunarak Bayburt’a özgü yöresel hediyeler takdim etti. Ayrica Temel Astronomi ve Teleskop Kullanimi Semineri’ne katilim saglayan gönüllü ögretmenlere de tesekkür eden Rahmi Güney, aksam saatlerinde yapilacak etkinlige tüm Bayburtlu vatandaslari beklediklerini ifade etti.

Bayburt Belediyesi Saray Bahçasi’nda aksam saatlerinde baslayan "Gökyüzü Gözlem Etkinligi" ise yogun ilgi gördü. Etkinlige katilan ögrenciler, ögretmenler ve Bayburtlu vatandaslar teleskopla ay, jüpiter, mars gibi gök cisimlerini seyretmenin keyfini çikardi.
Kaynak: İHA