Hisarcik Atatürk Ilkokulu Koridorlari Matematikle Hayat Buluyor

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Atatürk Ilkokulunda ögrencilerin matematik dersine olan ilgisini artirmak ve ögrendikleri bilgileri ders disi zamanlarda da tekrar edip pekistirmeleri için okul koridorunda, “Matematik Sokagi” olusturuldu.

Hisarcik Atatürk Ilkokulu Koridorlari Matematikle Hayat Buluyor
Hayata geçirdikleri, “Matematik Sokagi” projesiyle ögrencilerin teneffüslerde koridor üzerinde çesitli geometrik sekiller, formüller, terimler ve sayilar araciligiyla gizli olarak ögrenmelerine hizmet etmeyi amaçladiklarini söyleyen Sinif Ögretmeni Mehmet Kaya,” Bu proje için önce koridora asacagimiz afis ve bilgi panolarini belirledik. Sinif Ögretmenimiz Cavit Özçil ile birlikte nasil bir çalisma yapacagimizi arastirdik, tasarladik ve malzemeleri temin ettik. Malzemelerin tasariminda yerlestirilmesinde tüm arkadaslar yardim etti. Ayrica 4. sinif ögrencileri de materyal yaparak katkida bulundular. Hazirladigimiz afis ve panolari koridorumuza ögrencilerimizin rahat görebilecegi sekilde astik. Yaptigimiz bu çalisma ile ögrencilerimizin matematige olan ilgisinin artmasini ve derslerde ögrendikleri temel matematik bilgilerini pekistireceklerine inaniyoruz” dedi.

“Matematik Sokagi” projesiyle ögrencilerin bilgilerinin taze kalmasini ve matematige olan ilgilerinin artmasini hedeflediklerini söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, “Böyle bir proje ile okulumuz duvarlarini egitim araçlarina döndürmeye öncülük ettikleri ve ögrencilerimize matematigi sevdirmek için göstermis olduklari özverili çalismalarindan dolayi basta proje yürütücüleri Sinif Ögretmenleri Mehmet Kaya ve Cavit Özçil olmak üzere projemize destek veren ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA