MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'Cumhur Ittifaki, Türk Milletinin Ta Kendisidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Çilgin Türklerin yeni bir sahlanis dönemi yasanacagini belirterek, "Cumhur Ittifaki, Türk milletinin ta kendisidir. Bu ittifak ihanetlere karsi her zaman sur olmus, set çekmis, baraj olmustur. Bu ittifak isgal ve istila girisimlerinin karsisinda yer almis, her kalkismaya canla, basla, kahramanca direnis göstermis, bundan sonra da göstermeye ayni kararlilikla devam edecektir." dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'Cumhur Ittifaki, Türk Milletinin Ta Kendisidir'


Bahçeli, İçel Millet Bahçesi yanindaki miting alaninda, partisince düzenlenen ’2023’e Dogru: Aday Belli, Karar Net’ mitinginde vatandaslara seslendi. Alandaki kalabaligi, "Basi Toroslar kadar dik, gönlü mavi vatan kadar engin İçelli kardeslerim" seklinde selamlayan Bahçeli, "2023, sandik yilidir, millet iradesinin bir kez daha tecelli edecegi, demokrasi yilidir. Allah’in izni, sizlerin destegi ile Çilgin Türklerin yeni bir sahlanis dönemi yasanacaktir" diye konustu.

Sözlerini, "Hiç kimse bosuna hayal kurmasin, hiç kimse bos yere hevese kapilmasin. Türkiye zillete düserek ziyan olmayacak, aciz ve zayif hale gelmeyecektir" diye sürdüren Bahçeli, "Milletlerin tarihinde kritik ve stratejik dönüm noktalari vardir. Söz konusu dönüm noktalari milli ve tarihi hedeflerin güncellenip, yeni bir güçle serpilmesinin firsat kapisidir. Biz bu kapiyi ardina kadar açip, önümüze çikacak altin firsatlari yakalamak istiyoruz. Kaldi ki, hakkimizin, hukukumuzun ve parlak hedeflerimizin pesindeyiz. Haysiyetli ve huzurlu bir hayati tahkim ve tesis gayretindeyiz. Zamanin gerisine düsemeyiz, gelismelere sahne arkasindan bakamayiz, hayatin ve hadiselerin akisini uzaktan seyredemeyiz. Atik, etkisiz, pasif, güdümlü, basi egik, sesi çikmayan, eline vurulup ekmegi alinan bir pisirikliga tahammül edemeyiz" ifadelerini kullandi.

Cumhuriyetin 100. yil dönümünü, Türk ve Türkiye yüzyilinin cümle kapisi olarak gördüklerini vurgulayan Bahçeli, "Kendimize güveniyor, azil milletimize gönülden inaniyoruz. Türkiye’yi, üzerinde hesaplarin yapildigi, oyunlarin kurgulandigi, müdahale edilir ülke olmaktan çekip çikarmak istiyoruz. Elbette bu süreç mesakkatli ve zorludur. Ayni zamanda bu süreç, milletinin sevinci ile sevinen, üzüntüsü ile üzülen, bununu yaninda milli ve manevi degerlerle bütünlesip tek yürek olan inanmis yüreklere ve yürekli duruslara ihtiyaç duyacaktir. Hamdolsun bu yürek MHP’de ziyadesiyle vardir. Hamdolsun bu yürekli durus Cumhur Ittifaki’nda mevcuttur" seklinde konustu.



"Cumhur Ittifaki, Türk milletinin ta kendisidir"

Cumhur Ittifaki’nin, Türk milletinin ta kendisi, özlemlerinin ve özgüveninin tasiyici oldugunu kaydeden Bahçeli, söyle devam etti: "Bu ittifak ihanetlere karsi her zaman sur olmus, set çekmis baraj olmustur. Bu ittifak isgal ve istila girisimlerinin karsisinda yer almis, her kalkismaya canla, basla, kahramanca direnis göstermis, bundan sonra da göstermeye ayni kararlilikla devam edecektir. Bu kutlu emanet zayi edilmeyecek, zillet masalarinda meze yapilmasina göz yumulmayacaktir."

"Cumhuriyetin 100. yildönümünde 1923 anilari tazelenecek, bu suretle geçmis gelecekle eklemlenecektir"

Konusmasini Atatürk’ün, ’Arkadaslar gidip Toros Daglari’na bakiniz, eger orada bir tek Yörük çadiri görürseniz ve o çadirda bir duman tütüyorsa, sunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kudret asla bizi yenemez’ sözüyle sürdüren Bahçeli, söyle devam etti: "Allah’a çok sükür dumanimiz her yerde tütüyor. Dualarimiz, dileklerimiz ve dirayetimiz vatanin her yöresinde dalga dalga yükseliyor. Kardeslik baglarimiz kirilmadan, vatan sevdamiz küllenmeden, millet varligimiz küflenmeden, yöresi ve kökü ne olursa olsun 85 milyon Türk vatandasi al bayragin altinda bir olmayi kaderi görmekten vazgeçmeden, ne bir infaz hükmü ne de bir yenilgi hüznü bizim semtimize dahi yanasamayacaktir. Cumhuriyetin 100. yildönümünde 1923 anilari tazelenecek, bu suretle geçmis gelecekle eklemlenecektir. 100 yil evvel kurtulusumuzun mukavemeti, cumhuriyetin mukadderati ile birlesmisti. 2023’de de ’Lider ülke Türkiye’nin müjdesi, cumhuriyetin müstesna kazanimlariyla bu defa sadirdan sahaya, fikirden eyleme, tefekkür alanindan taktik safhasina geçecektir. Inancimiz budur, irademiz budur, gayemiz ve gayretimiz de bu kutlu amaca yöneliktir. Bu nedenle durmayacagiz, en ufak durgunluk emaresi göstermeyecegiz."

Alandaki kalabaliga, "Lider ülke Türkiye hedefine destek olacak misiniz, Türk ve Türkiye yüzyilina omuz ve olur verecek misiniz, cumhuriyetin 100. yildönümünü cumhurun zaferi ile süsleyecek misiniz?" diye sorun Bahçeli, "Evet" cevabi karsisinda söyle devam etti: "Ne mutlu bizlere, bu evetleriniz önümüzü açiyor, gücümüzü daha da köklestiriyor. İçel ayaktaysa, suyu tersine çevirmek için çirpinan siyasi güruhun alayi nefessiz kalir. Birlikte atacagimiz her adim daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye’ye dogru yol alistir. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygisiz bir hayata yönelistir. Daha adil, daha hakkaniyetli, daha paylasimci bir döneme baslangiçtir. Bizim siyasetimiz korkaklara karsi cesurlarin direncidir. Bizim bu siyasetimiz ahlaksizliga karsi namus timsallerinin diregidir. Durusumuz talana ve yalana karsi faziletin durusudur. Durusumuzu hainlere, eli kanli teröristlere, zillete düsenlere, iç ve dis isgal cephesine karsi korku tanimayan bir durustur."

"Kararimiz net cumhurbaskani adayimiz Recep Tayyip Erdogan’dir"

2023 yilinda tarihi bir seçim yapilacagini vurgulayan Bahçeli, su ifadeleri kullandi: "Hem cumhurbaskanini seçecegiz hem de 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni belirleyecegiz. Artik bütün yollar 2023 seçimlerine açilmaktadir. Vakit anbean yaklasmakta, çember gün be gün daralmaktadir. Bizim adayimiz belli, kararimiz nettir. Cumhurbaskani adayimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Hedefimiz Erdogan’in açik ara farkla tekrar cumhurbaskani seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayisi ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir MHP grubunun ve Cumhur Ittifaki’nin tezahür etmesidir. Samimi ve kesintisiz mücadelemizin gayesi, bu amaçlara ulasmaktir."

Yolundan dönenlere, davasindan cayanlara, çikarlarina esir düsenlere, dünü ile bugünü arasinda uçurum olanlara İçel’in prim vermeyecegini belirten Bahçeli, "Ayirmadan, ayrismadan, ayri düsmeden hedeflerimize ulasacagiz. Devlete istikrara, millete huzur getirecegiz. Cumhurun seçimi demek, milletin zaferi demektir. Istiklale tutkunuz, istikbale haziriz, lider ülke Türkiye için her zorlugu asmaya azimliyiz. Ülkümüz ugruna, ülkemiz hayrina hiç bir fedakarliktan kaçinmama amacindayiz. Yüreklerimizin atisi topludur, yürüyüsümüz, istikametimiz dost dogrudur. Iman dolu kalbimizle, saglam karakterimizle sag duyulu tavrimiz zincirlenmis siyasetçilere tahammülümüz hiç yoktur. Türkiye’yi yenemeyecekler, Türk milletini geçemeyecekler. Ne yaparlarsa yapsinlar zilletin fermanini kabul ettiremeyecekler" dedi.

Kaynak: İHA