Yozgat'ta 'Aile Okulu Projesi' Ile 4 Bin 920 Veliye Egitim Verildi

Milli Egitim Bakanliginca hayata geçirilen “Aile Okulu Projesi” dogrultusunda Yozgat’ta 630 ögretmen tarafindan veli-ögrenci iliskisini güçlendirmek amaciyla su ana kadar 4 bin 920 veliye 8 kategoride egitim verildi.

Yozgat'ta 'Aile Okulu Projesi' Ile 4 Bin 920 Veliye Egitim Verildi
Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan velilere yönelik 8 ayri baslik altinda baslatilan "Aile Okulu Projesi" il genelindeki okullarda uygulanmaya devam ediyor. Aile Okulu Projesi çerçevesinde veliler, aile içi iletisim, çatisma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanimi, bagimlilikla mücadele, sosyal-duygusal beceri gelisimi, akran iliskileri, ahlaki gelisim, saglikli beslenme ve fiziksel aktivitelerden olusan 8 ana baslikta bilgilendiriliyor. Bu dogrultuda merkeze bagli Osmanpasa Ilk ve Ortaokulunda uygulanan Aile Okulu etkinligine katilan veliler, ögrencilerle etkilesimlerini güçlendirmek amaciyla geri dönüsüm malzemeleri ile taki tasarimi, kitap ayraci, çikolata süslemesi ve boyama gibi birtakim etkinlik gerçeklestirdi.

Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici ile eski 3x3 basketbol milli takim oyuncusu, Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Ögretim Görevlisi Hüseyin Aksoyak’in da katildigi etkinlikte ögrenciler ve veliler, basketbol ve futbol oynayarak eglenceli vakit geçirdi.

“Aile ortamindaki iletisimi artirmak istiyoruz”

Proje ile ögrenci ve veliler arasindaki iletisimi güçlendirmek istediklerini söyleyen Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, “Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan ülke genelinde yürütülen Aile Okulu Projesi dogrultusunda Yozgat merkeze bagli Osmanpasa Ilk ve Ortaokulumuzdayiz. Burada projemizin amaci velilerimiz ve çocuklarimiz arasinda etkilesimi gelistirmek, çocuklarimizin sosyal, kültürel, ruhsal ve bedensel gelisimlerine velilerimizin katkilarini daha fazla artirmaktir. Bu anlamda farkindalik olusturmak, onlarin aile ortamindaki iletisimlerini ve gelisim süreçlerindeki karsilastiklari sorunlari daha da aza indirerek egitim ortamlarini iyilestirmeye çalisiyoruz” dedi.



“630 ögretmen egitim veriyor”

Yozgat genelinde 4 bin 920 velinin egitimlerden faydalandigini belirten Yazici, “Ülkemiz genelinde uygulanan bu projede ilimiz baglaminda 630 ögretmen arkadasimiz projeye dahil olarak velilerimize egitim vermektedirler. Projenin baslangicindan bu güne kadar 4 bin 920 velimize 8 kategoride egitim verildi.

Bu egitimler de yogun bir sekilde devam ediyor. Hedefimiz bu proje dogrultusunda ilimizdeki tüm velilerimizin bu egitimden faydalanmalarini saglamak. Burada da velilerimiz ve çocuklarimiz çesitli konularda etkilesim içerisinde bulunuyorlar ve ortaklasa bazi tasarim ürünleri gerçeklestiriyorlar. Bu programin hazirlanmasi ve gerçeklestirilmesinde emegi geçen ögretmenlerimize ve velilerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Biz de çocuklarimiza da faydasi oluyor”

Velilerden Sibel Erkoçak ise okulda çocuklariyla birçok etkinlige katildiklarini söyleyerek, “Ögretmenlerimiz çocuklarimizin yani sira bizlere de ögretici faaliyetler gösteriyorlar. Ögretmenlerimizin bize verdigi projeyi çocuklarimizla birlikte gerçeklestiriyoruz. Bize de çocuklarimiza da çok faydasi oluyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA