Türkiye'nin Yüregini Sizlatan Üvey Baba Dehsetine 4 Yil 2 Ay Hapis Cezasi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde çalistigi gida imalathanesinde 14 yasindaki üvey oglu M.E.T.’yi tekme tokat dövdügü için gözaltina alinan ve tüm Türkiye’nin tepkisini çeken üvey babaya 4 yil 2 ay hapis cezasi verildi. Manavgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki durusmada, M.E.T. ve annesi Kemal Sikici’dan sikayetçi olmazken, M.E.T.’nin 6-7 ay içerisinde 12 kez darp nedeniyle tedavi gördügü belirlendi.

Türkiye'nin Yüregini Sizlatan Üvey Baba Dehsetine 4 Yil 2 Ay Hapis Cezasi
Izleyenlerin büyük tepkisini çeken olay geçtigimiz 8 Eylül tarihinde yasandi. 112 Acil Çagri Merkezine gelen ve Sarilar Mahallesinde bulunan bir gida imalathanesinde küçük yasta çocugun yetiskin bir kisi tarafindan dövüldügü ihbari Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Sarilar Jandarma Karakoluna bagli ekipleri harekete geçirdi. Isyerine gelen jandarma ekipleri isyerinin imalathane bölümünde çalisan 14 yasindaki M.E.T.’nin üvey babasi Kemal Sikici tarafindan sürekli dövdügünü söylemesi üzerine üvey baba Kemal Sikici jandarma ekipleri tarafindan karakola götürüldü. Gözaltina alinan üvey baba Kemal Sikici jandarmadaki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanmisti.

Güvenlik kamerasini izleyenler gözlerine inanamadi

Üvey baba Kemal Sikici’nin M.E.T.’yi darp ettigi ve birden fazla tekrarlanan anlar isyerinin güvenlik kamerasina saniye saniyesine yansidi. M.E.T., çalistigi esnada Kemal Sikici’nin zevk için çocugu yumrukladigi, küçük çocugun kendisine sözlü karsilik bile vermemesine ragmen tekmeleyip yere yatirdigi, yerde yatarken bogazini sikip sürükledigi, bunu defalarca tekrarladigi görüldü.



7 ayda 12 kez dövülerek hastanelik edilmis

M.E.T. ve annesi Kemal Sikici’nin daha önce böyle bir sey yapmadigini, isyerinde çalisanlari dayak ve darp olayina sahit olmadiklarini söylerken 14 yasindaki M.E.T.’nin 6-7 aylik süreçte dayak ve darp nedeniyle en az 10 kez Manavgat Devlet Hastanesine gelerek tedavi gördügü belirtildi.

Çocuga eziyet suçundan 4 yil 2 ay hapis cezasi

Manavgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki durusmada, M.E.T. ve annesi daha önce böyle bir olay yasanmadigini söyleyip Kemal Sikici’dan sikayetçi olmazken, tanik olarak ifadelerine basvurulan gida imalathanesi çalisanlari zaman zaman bagirip çagirmaya sahit olduklarini, dövülme olayini görmediklerini belirttiler. Sanik Kemal Sikici ise, üvey oglu ile kulaklik yüzünden tartistigini, kulaklik için evden izinsiz para almasi nedeniyle sinirlenerek tokat attigini, bundan dolmayi çok pisman oldugunu, ailesini ve çocuklarini çok sevdigini söyledi.



Sanik Avukati Sevda Ünlü Yilmaz, olayin hirsizliktan kaynaklanan bir siddet olayi oldugunu belirterek "Eziyet suçunun olabilmesi için bir kisinin sürekli eziyet etmesi gerekmektedir. Bu olay tek bir eylem olup eziyetten bahsedilemez. Magdur olayin ardindan sinirle sikayetçi olsa da daha sonra böyle bir olayin olmadigini belirterek sikayetinden vazgeçmistir. Müvekkilimin tutuklu bulundugu süreçte çalisamadigi için çocuklari zor durumdadir. Müvekkilimin adli kontrolle serbest birakilmasini talep ediyorum" dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti çocuga karsi eziyet suçundan dolayi Kemal Sikici’ya 5 yil hapis cezasi verirken cezanin 1/6 oraninda indirim yapilarak 4 yil 2 ay hapis cezasi olarak uygulanmasina karar verdi.
Kaynak: İHA