Kan Donduran Olayda Yürekleri Daglayan Ayrilik

Gaziantep’te esiyle bosanma asamasindaki Ismail Panoglu, mahkemenin ilk çocugunu öldürdügünü ve 2 çocuguna siddet uyguladigini iddia edilen anneye geçici velayeti vermesi nedeniyle 5 yasindaki kizindan ayrildi. Ailenin ayrilik anlari ise yürekleri dagladi.

Kan Donduran Olayda Yürekleri Daglayan Ayrilik
Gaziantep’te yasayan Ismail Panoglu, bosanma asamasinda olan esi R.P.’nin ilk bebegini dogumdan sonra agzina peçete tikayarak öldürdügünü, diger 2 çocuguna da siddet uyguladigini ve ölümle tehdit ettigini iddia etmisti. Yasanan olaylar ve süren davalar nedeniyle Ismail Panoglu çocuklarinin geçici velayetinin kendisine verilmesi talebiyle avukati M. Burak Arslan ile birlikte Gaziantep 3. Aile Mahkemesi’ne dilekçe verdi. Aile Mahkemesi sifatiyla dilekçeyi degerlendiren Gaziantep 3. Aile Mahkemesi hem davaci babayi hem de 5 yasindaki kizi D.P’yi sasirtan bir karar verdi. Daha önce çocugunu kasten öldürmekten Gaziantep Agir Ceza Mahkemesinde yargilanan ve hakkinda iki çocugu da iskence yaptigi ileri sürülen anne R. P’ye, Gaziantep 3. Asliye Mahkemesi tarafindan verilen karar ile çocuklar D.P ile D.P’nin geçici velayeti anneye verildi.

Anne R.P’nin çocuklari öldürmekle tehdit ettigini ve siddet uyguladigini belirten baba Ismail Panoglu,istemeyerek de olsa, kizinin birini annesine teslim ederken, yaninda bulunan 5 yasindaki D.P’yi de göz yaslari arasinda anneye verilmek üzere polise teslim etti.

"Anneme gitmek istemiyorum, annem beni dövüyor”

Gördügü siddetten dolayi annesine gitmek istemeyen D. P, ayrilik günü geldiginde ise annesinin yaptiklarini anlatarak, içerledi. Yasadiklarini anlatirken sesi titreyen ve bogazi dügümlenen küçük kiz, “Anneme gitmek istemiyorum, annem beni dövüyor. Kardesim D.P yanimiza gelsin” diye konustu.

“Bu çocugu da öldürmesinden endise ediyorum”

Mahkeme karari nedeniyle çocuklarindan ayrilmak zorunda kaldigini belirten baba Ismail Panoglu, “Su an çocugumu annesine teslim etmeye geldim karakola annesine verilecek. Çocuk annesine gitmek istemiyor. Emniyet ekiplerine teslim ettim çocugumu, annesi siddet uyguluyor ve bir an önce Aile Mahkemesi çocuklarimin velayetini bana verilmesini istiyorum. Çünkü çocuklarimi ben daha iyi koruyorum annesi koruyamiyor. 6 ay önce tekrar siddet uygulamisti. Kizim D.P annesine gitmek istemiyor agliyor. Daha öncesinden ilk çocugumuzu annesi R. P kasten öldürdü. Bu çocugu da öldürmesinden endise ediyorum. Annesi kizim D. P’yi 2 defadir kasten yaraliyor. Annesine teslim etmek istemiyorum. Hem D. P’yi hem de D. P’yi anneden alinip bana teslim etmelerini istiyorum” ifadelerini kullandi.

Evlerinde son kez babasina sarilarak, babasindan kendisini birakmamasini isteyen küçük kiz ile babasi, defalarca birbirlerine sarilip, öptüler.
Kaynak: İHA